Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Cemilev Çehiya çetel işler nazirliginiñ başı ile körüşip, onıñ ile işğal etilgen Qırım aqqında laf etti


Çehiya Cumhuriyetiniñ çetel işler naziri Lubomir Zaoralek Çerninsk sarayında qırımtatar halqınıñ lideri ve Ukraina halq deputatı Mustafa Cemilevni qabul etti.

Bunı Ukrainada Çehiya Cumhuriyetiniñ elçihanesiniñ matbuat hızmeti bildirdi.

Mustafa Cemilev nazirge Rusiye tarafından işğal etilgen Qırımda içtimaiy ve iqtisadiy saalarda olğan vaziyet, insan aqlarınıñ bozuluvı, şu cümleden Rusiye Federatsiyası vatandaşlığınıñ qabul etüvi ile bağlı basım aqqında tarif etti.

Bundan da ğayrı Ukraina şarqındaki vaziyet ve Çehiya Cumhuriyeti ile Avropa Birligi tarafından Ukrainağa qol tutuv imkâniyeti muzakere etildi.

Qırımtatar milliy Meclisi yarımadada insanlarnıñ ğayıp oluvı sebebi ile bir sıra halqara teşkilâtlarğa muracaatta bulundı.

Hususan, Meclis toplaşuvında qabul etilgen «Qırımda insanlarnıñ ğayıp oluvı ile bağlı vaqialarnıñ ögü alınması aqqında» muracaat Birleşken Milletler Teşkilâtına, Avropa havfsızlıq ve işbirlik boyunca teşkilâtına, bir sıra halqara uquq qorçalayıcı teşkilâtlarğa yollanıldı.

Qırımtatar milliy Meclisi halqara teşkilâtlarnı ve halqara uquq qorçalayıcı teşkilâtlarnı Qırımda ealige qarşı zorbalıqnıñ ögüni almaq içün areket etmege çağırdı.

Evelleri aynı bu sebepten olğan qasеvetini Qırım musulmanları diniy idaresi bildirgen edi.
XS
SM
MD
LG