Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Camala Odessada «Povodır» filmini taqdim etecek


Camala qırımtatar yırcısı Odessa halqara kinofestivalinde «Povodır» bediiy filmini taqdim etecek, o mında baş qadın rolüni oynağan edi, dep bildire festivalniñ matbuat hızmeti.

Film 2014 senesi «Eñ yahşı ukrain filmi» unvanına lâyıq ola bilir. Bu film belli ukrain rejissörı Oles Saninniñ («Mamay») işidir.

Filmniñ negizinde 1934 senesi Harkovda atışqa oğrağan 200 kobzar aqqında ikâye turmaqta. Başından baş rolni amerikalı aktör, «Oskar» saibi Jek Pellansqa icra etmege teklif etilgen edi, faqat 2006 senesi o elâk oldı ve kobzarni Ukrainada nam qazanğan Stanislav Boklan oynadı.

İlk sefer ukrain filminde britaniyalı aktör Jef Barrel iştirak etti. O, Lars fon Triyer ve Roman Polanski kibi kino sanatınıñ ustaları ile işbirliginen bellidir. Belli aktörlar ile soqur kobzarlerniñ rollerini filmde Ukrainanıñ çeşit şeerlerinden kelgen soqurlar oynadı.

Odesa 5-nci kinofestivaliniñ milliy yarışında 7 film kösterilecek. Şu sırada Oles Saninniñ «Povodır» tarihiy draması ve Odessada çıqarılğan Nana Corcadzeniñ «Suv anası, menim Lorelây» filminiñ premyeraları olacaq.

Qısqa metr bölüginde 13 iş taqdim etilecek. Olarnıñ sırasına 3 animatsion ve eki vesiqalı film kire, dep bildireler matbuat hızmteinde.

Milliy yarışnıñ mukâfatını elde etmek içün Kann ğalibi Nana Corcadzeniñ belli ukrain çalğıcı Oleg Skripkanıñ iştiragi ile Odessada çıqarılğan romantik ikâyesi «Suv anası, menim Lorelây» filmi, rejissör ve prodüser Dmıtro Tomaşpolskiy ile müelifdeşlikte çıqarılğan istidatlı ukrain aktrisanıñ «Larisa Kadoçnikova.Avtoportret» filmi ve Dmıtro Tomaşpolskiyniñ Alöna Demyanenko ile çıqarılğan «F 63.9 Sevgi hastalığı» leyhası yarışlaşacaq.

Budan da ğayrı, Volodımır Tihiyniñ «Yeşil kofta» ruhiy trilleri, Valentin Vasyanoviçniñ «Qaranlıq» vesiqalı filmi ve Marina Er Gorbaç ve Mehmet Bahadır Ernıñ «Meni sev» ukrain-türk filmi taqdim etilecek. Odessa 5-ncı kinofestivaliniñ milliy programmasınıñ qısqa metr bölüginde Ukraina kinematografistleri milliy birleşmesiniñ fikrince 2013 senesiniñ eñ yahşı animatsion film olaraq sayılğan Anatoliy Lavrenişinniñ «Ötüci qus tükânı» filmi ve animatsiya janrındaki daa eki film – Oleg Fedçenkonıñ qum ikâyesi «Evimniñ musafirleri» ve Sergey Melniçenkonıñ «Balıq quyruqlı qızçıq» 3D masalı taqdim etilecek.

Yarışta Anastasiya Marçenkonıñ «Bekendor» vesiqalı filmi, Lesâ Kordonetsniñ «Balajer. Korrektsiya deystvitelnosti», Kann festvaliniñ Short Film Corner işirakçisi Oleksandr Ratiyniñ «Adiy şeyler» ve Nariman Aliyevniñ «Tañ ile qaytmaq» diplom işi, bunıñ ile Marısâ Nikitükniñ «Tereklerde», Maksim Yakobçuknıñ «Portret», Denis Kantnıñ «Çertovşçina 8: Tiburon!», Zaza Buadzeniñ « Tañrı boşluqqa adım attı» ve Mariya Kondakovanıñ «Listopad» filmleri iştirak etecek.

İşbu yarış 2012 senesinden keçirile. Mında tam metr namzetliginde ğalip çıqqan iştirakçi «Altın Dük» eykelçikni ve 50 000 grn qazana.

Qısqa metrde birinci mukâfat 10 000 grn. Bu sene «Eñ yahşı aktörlıq işi» namzetlik kirsetildi, ğalip 10 000 grn qazanacaq. Milliy yarış programmasınıñ iştirakçilerine Rusiyeli Vitaliy Manskiy başlığında halqara jüri qıymet kesecek.

Jüri erkânına Gürcistan kinorejissörı, stsenarist ve Gürcistannıñ Milliy kinomerkeziniñ müdiri Nana Canelidze, İstanbul kinofestivaliniñ müdiri Azize Tan ve ukrainalı qırımtatar aktör ve rejissör Ahtem Seytablayev kirecek.
XS
SM
MD
LG