Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Bugün Qırımda Ukrain gemileriniñ alıp çıquv grafigini tasdıqlaycaqlar – Sençenko


Bugün Qırımdan Ukrain gemileriniñ alıp çıquv grafigi tasdıqlanmaq kerek, şu sırada olarnıñ tehnik alları da teşkerilecek.

Bunı Yuqar Şurasında brifing devamında Qırımdan Ukrain arbiyleri, tehnik ve mülkiyet aqqında muzakerelerinden soñ qaytqan «Batkivşçina» firqasından halq deputatı, Prezident Administratsiyasınıñ başı muavini Andrey Sençenko bildirdi.

Sençenkonıñ aytqanına korе, Ukrain tarafına arbiy qısımlarından «Qırım halq imayesi» otrâdlarınıñ çıqacağı aqqında vade berildi.

Vaqtınca işğal etilgen Qırımdan arbiyleriniñ çıquvında Ukrain tarafından Ukraina Silâlı quvetleriniñ Baş ştabınıñ baş muavini, general-polkovnik Gennadiy Vorobyov mesülietlidir.

Birinci nevbette Qırımdan «Kirovograd» desant gemisi ve «Ternopol» körveti çıqacaqlar. Rusiyeliler Ukrain arbiy gemileriniñ çıqması içün Donuzlav gölüniñ çıqışını açаcaq oldılar.

Sençenko qayd etti ki, arbiy tehnikanıñ avuştıruvı ve onıñ azırlav tamir işleriniñ alıp baruvı içün komandalar endi azırlandı. Eger de Rusiye öz sözüni tutsa, bu areketleriniñ başlanması bu aftağa planlaştırıla. Onıñ aytqanına köre, işğalciler Ukrain tehnikanıñ bir qısmını, şu cümlede uçaqlarnı da, bozğanlar.

Ukrain tarafı Rusiyeden kursantlarnıñ ve Rusiye bayrağı altında qalğan arbiy oquv yurtlarda tasil alğan talebeleriniñ telükesizligini kefalet etmege talap etti. «Olarnıñ qıtaviy Ukrainağa köçip ketken vaqıtta olarğa ruhiy basım köstermemege vade ettiler», – dedi Sençenko.
XS
SM
MD
LG