Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

''Bu ay bizni adaletli dünyağa yaqınlaştırsın'': prezident Zelenskıy musulmanlarnı Ramazan başlanuvı ile hayırladı


Ukrayina prezidenti Volodımır Zelenskıy musulmanlarnı Ramazan ayınıñ başlanuvı ile hayırladı.

''Şimdi Ukrayina ve dünya musulmanları içün muqaddes Ramazan ayı başlana. Ve bu sene Ramazan ayı, teessüf ki, cenk ve acılarnen qapalıdır... Bu ay bizni adaletli barışıqqa biraz olsa da yaqınlaştırsın. Tek Ukrayina içün degil. Cenklerden şimdi zarar körgen bütün halqlar içün... insanlıqnıñ küçü bar ki, böyle bir birlikke irişsin ki, adalet cenklerden ayatnı saqlasın. Ukrayina ve ukrayinlerge yardım etken er keske teşekkürler! Can ve adaletni qorçalağan er keske teşekkürler! Ramazan mubarek! Ukrayinağa şan-şerefler!'', – dep ayttı ukrayin lideri.

Fevralniñ soñunda Qırımnıñ uquq qoruyıcı teşkilâtı QırımSOS Qırımdaki musulman cemiyetlerinde keçken 100 kün içinde keçirilgen tintüvlerniñ ekinci dalğasını qayd etti. Aq qorçalayıcılarnıñ fikirince, bu Rusiye rejiminiñ Kreml kontrol etmegen diniy gruppalarnı taqip etüv siyasetiniñ devamıdır.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG