Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

BMT ukrainliler ve qırımtatarlarnı işğal olunğan Qırımda eñ zayıf olaraq tanıdı


Ukraina çetel işler Nazirligi Ukrainada insan aqqları boyunca maruzanı izaatladı. İşbu maruzanı bugün BMT Yuqarı komissarnıñ İdaresi aşkâr etti.

Çetel işler nazirliginiñ matbuat-hızmeti bildirgeni kibi, bu maruza BMT baş kâtibi yardımcısınıñ Ukrainağa ziyareti ve insan aqqları boyunca BMT Nezaret komissiyasınıñ işi neticesinde azırlanıldı.

«Vesiqada Rusiye Federatsiyasınıñ istilâsına ve Qırım işğaline sebepçi olğan rusiye azlıqnıñ aqqları bozuluvı aqqında qabaatlar inkâr etile. Mart 16-da keçken sahte referendumnıñ insan aqqları dairesinde olğan standartlarğa, şu cümlede içtimaiy ve siyasiy sualler boyunca fikir paylaşuv, matbuat vastalarnıñ serbestligi, haberlerge irişim, jurnalist aqqlarnıñ qoruvı, uymağanına deliller ketirile», – dep aytıla Çetel işler nazirliginiñ tefsirinde.

«QMC-niñ qorquzuvlardan, havfsız müitniñ yoq olğanından, aqqlarnıñ ve serbetsliginiñ bozuluvından sebep öz evlerini terk etmege mecbur olğan eñ zayıf cemaatları olaraq ukrainliler ve qırımtatarlar tanıldı. Qırım yarımadasında insan aqqlarnıñ bozuluvı devam etkeni içün, ukraina tarafı Qırım MC ileride de insan aqqları boyunca yuqarı komissarnıñ idaresi ve diger halqlarara közetüv bölüklerniñ nezareti altında olacağına ümüt eteler», – dep qayd eteler Çetel işler nazirliginde.

Vesiqada Ukraina şarqındaki vaziyetine tışqı qarışuv, şu cümlede «Rusiyeden kelgen şahıslarnıñ» narazılıqlarda iştiragi aqqında da añıla.
XS
SM
MD
LG