Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Bild: Rusiye, Türkiye ve Katar aşlıq añlaşmasınıñ yerine başqa añlaşma azırlaylar


Rusiye Türkiye ve Katarnen beraber bir ay evelsi bitken aşlıq añlaşması yerine yañı bir añlaşma azırlay. Bu aqta Bild alman neşiri yaza.

Jurnalistler iyülniñ 21-nden avgustnıñ 8-ne qadar Rusiye ve Türkiye Tış işler nazirlikleri ve elçihaneleri arasında yazışmalarnı tedqiq etti. Berilgen malümatqa köre, Moskva aşlıq añlaşmasından çıqacağını Ankarağa evelden bildirdi, şunıñ içün Rusiye, Türkiye ve Katar eskisi yerine olacaq yañı üç taraflı añlaşma azırlap başladılar.

Yañı vesiqağa köre, Rusiye aşlıqnı fuqare memleketlerge, Afrikağa berecek. Türkiye teşkilâtçı olacaq, Katar ise— taşımalarnıñ sponsorı.

Bunıñnen beraber, Türkiye Tış işler naziri Hakan Fidan Moskvadan aşlıq añlaşmasına qaytmasını rica ete, dep yaza Bild.

Aşlıqnı Rusiye blok etken Qara deñiz limanlarından çıqarmağa imkân bergen añlaşma bıltır iyul ayında Türkiye ve BM yardımınen tizilgen edi. Añlaşma bir qaç kere uzatılğan edi.

Rusiye akimiyeti iyülniñ 17-nde kübreniñ Rusiyeden ihracat añlaşmalarınıñ bir qısmı yerine ketirilmedi dep, aşlıq añlaşmasından çıqa, dep bildirdi.

İyülniñ 18-nden itibaren Rusiye akimiyeti aman-aman er kün Odesa vilâyetine ateş açıp, aşlıq añlaşması içün qullanılğan liman infrastrukturasını yoq etip başladı. Amma Kreml ateşlerniñ sebebi iyülniñ 17-ne keçer gecesi Qırım köprüne yapılğan ücüm ola, dep bildirdi.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d2a3ebzji45ji0.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.
XS
SM
MD
LG