Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Belli Qırım jurnalisti Mıkola Semena 69 yaşını toldurdı


Mıkola Semena
Mıkola Semena

Sali künü, mayıs 14-ünde, ilhaq etilgen Qırımda “Rusiye bütünliginiñ bozmasına çağırtqanı” içün mahküm etilgen jurnalist Mıkola Semena 69 yaşını toldurdı.

Bir kün evel Milliy Ukraina jurnalistler Birligi, Mıkola Semenanı semereli icadiy ve grajdanlıq faaliyeti ve jurnalistika ideallarına sadıqlığı içün gramotanen rağbetledi.

2017 senesi sentâbr ayında Aqmescit mahkemesi Semenanı üç yılğa şartlı olaraq apiske alıp, üç yıl deñeme müddeti ve üç yıl devamında açıq faaliyet köstermesini yasaqlamağa talap etti. Aynı o yılnıñ dekabr ayında Kreml nezareti altındaki Qırım Yuqarı Mahkemesi, açıq faaliyet yasağını eki yılğace qısqartıp, ükmüni qısmen yımşattı.

Mıkola Semena, öz maqalelerinde «fikir bildirüv serbestligini» eda etkenini ayta.

Ukraina Tış işleri nazirligi, ABD Devlet departamenti, Avropa Birligi ve bir sıra halqara teşkilâtlar Mıkola Semenağa qarşı çıqarılğan qararnı taqbih ettiler.

Azat Avropa Radiosı/Azatlıq Radiosınıñ sabıq prezidenti Tom Kent, jurnalist Mıkola Semenağa qarşı qabaatlavlarnıñ esassız olğanını söylep, Qırımda Kremlniñ kontroli altında bulunğan mahkeme tarafından çıqarılğan qarar lâğu etilmek kerek, dedi.

XS
SM
MD
LG