Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Avropa mahkemesi: Ukrainanıñ sabıq baş prokurorı Rusiye vatandaşıdır


Ukrainanıñ sabıq baş prokurorı Viktor Pşonka Rusiye vatandaşıdır.

Bu Lüksemburgdeki Avropa mahkemesiniñ vesiqalarından kelip çıqa. Evel Pşonka cezalardan qurtarılmaq içün Avropa mahkemesine davanı bergen edi, dep bildire Nemetskaya volna.

Viktor Pşonka ve onıñ oğlu Artöm mayıs 30 künü Lüksemburgdeki Avropa mahkemesine olarğa qarşı Avropa Birligi Şurası tarafından kirsetilgen cezalarnı yoq etmek talabı ile davanı bergen ediler.

Sabıq prokuror Rusiyede Viktor Yanukoviç ve sabıq prezidentke yaqın olğan diger şahıslar ile birlikte ukrain taqiqatından saqlana. Olar esapları Avropa birliginde qapalı olğanı ile razı olmağa istemeyler.

Avropa mahkemesiniñ malümat bazasında Pşonka Viktor ve Artömniñ «vatandaşlıq» olğan yerçikte: Russia yazılğan.

Mahkemede cezalarnıñ yoq etilmesini talap etken Viktor Yanukoviçte, onıñ oğullarında ve baba-oğul Azarovlarda ukrain vatandaşlığı belgilengen.

Aprel ayında qabul etilgen qanunğa köre, Rusiye pasportını elde etmek içün ya da memlekette beş yıl yaşamaq, ya da Rusiye ana-babalarnıñ daimiy yaşağan yeri olmaq kerek.

Bu qanunnıñ sabıq prokurorğa bağlı olmasa, demek vatandaşlıqnı oña öz qararı ile Rusiye prezidenti Vladimir Putin bere bile edi.
XS
SM
MD
LG