Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Avropa birligi: Rusiye Ukrainağa silânıñ ketirilmesini toqtatmalı


Avropa birligi Rusiye Federatsiyası Ukrainanıñ yañı saylanğаn qanuniy prezidenti ile işbirlikke başlaycağını, sıñırdan ordularıñ qaytarılacağını ve Ukraina şarqında vaziyetni tınçlandırmaq içün separatistlerge nisebeten öz tesirini qullanılacağını bekley.

Bu aqta mayıs 27 künü Brüsselde olıp keçken sammit neticesinde qabul etilgen Avropa birligi memleketleriniñ ükümet ve devlet başlarınıñ beyanatında bildirile, dep haber ete Radio Svoboda.

«Rusiye Federatsiyası ilk evelâ Ukrainağa silânıñ ketirilüvini ve separatistlerniñ sıñırdan keçüvini toqtatmalı. Bu sebepten biz Rusiye Federatsiyasını açıq-aydın muzakerege başlamağa çağıramız», – denile beyanatta.

Mayıs 27 künü Brüsselde Avropa birliginiñ ükümet ve devlet başlarınıñ körüşüvi olıp keçti. Mında Avropa parlamentine saylavlarnıñ neticelerini ve prezident saylavlarından soñ Ukraina ile işbiriligini muzakere ettiler.

Körüşüv neticesinde, Aropa komissiyasınıñ prezidenti Jose Manuel Barroso Avropa birligi Ukrainağa ve yañı saylanğan yolbaşçılığına qol tutmağa azır olğanını qayd etti.
XS
SM
MD
LG