Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Aqyarda bir qadın qora üzerine Ukrayina destegine yazılar yazğanı içün yaqalandı


Aqyarda 58 yaşındaki bir qadın qora üzerine Ukrayina destegine şirlar yazğan içün yaqalandı. Bunı Rusiye İç işler nazirliginiñ matbuat hızmeti haber etti.

"Nefaqacı, soñki bir qaç ay devamında, aqşamları ve geceleri, Rusiyeniñ "mahsus bir arbiy operatsiya" (Rusiye akimiyeti Ukrayinağa qarşı cenkni böyle adlandıra – QA) keçirilmesi ile razı olmağanınıñ bir işareti olaraq ve diger siyasiy sebeplerden Gagarinskiy rayonındaki ticaret ve diger şeer infraterkibi obyektlerine şiarlar yazğanı aqqında aytıp berdi", - dep yazıla bildirmede.

Bundan soñ qadınnıñ çetelede yaşağan qızına Ukrayinanı desteklegen Telegram kanallarında yerleştirmek içün fotoresimlerni yollağanı iddia etilir.

Qırımda Rusiye uquq qoruyıcılarınen işbirligi yapqan Rusiye tarafdarı bloger Aleksandr Talipov adiseni «diversiya» dep adlandırdı. Onıñ malümatına köre, «patlav olmadı, qaynaqnen çalışıp, bir qısmını kesip alğanlar». O, «şübheliler belli, operativ tedbirler keçirile», dep ayttı. Rusiye uquq qoruyıcıları adiseniñ sebepleri aqqında bir malümat bermedi.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG