Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Aqyar mezunları bu yıl ekişer attestat alacaqllar


Aqyar mektepleriniñ mezunları bu yıl em ukrain, em rus attestatlarını alacaqlar. Bu aqta Aqyarda tasil idaresiniñ reisi Viktor Oganesân bildirdi.

«Ukrainanıñ tasil nazirligi ile Aqayrdaki mekteplerniñ talebeleri şeadetnameler ve attestatlar alacaqları aqqında añlaştıq. Aynı zamanda Rusiye tasil nazirliginiñ bizim talebelerimizge şeadetnameler ve attestatlar bermek mecbur. Şunıñ içün, bu yıl talebeler içün emiyetli bir yıl olur. Olar ekişer şeadetname ve attestat alırlar», – dedi Oganesân.

Aqyarda iyül ayında keçirilecek Rusiyedeki yekâne devlet imtiannı bermek içün yer azır. Lâkin bu yıl imtian aliy oquv yurtlarına kirmek içün mecburiy degil.

«Aliy oquv yurtlarına kirmek meselesinde o imtian kerekmey. Amma istegenler öz bilgilerini teşkirip olurlar. Kimse on ıbermege mecbur etmey», – dedi Oganesân.

Onıñ malümatına köre, 4-cı sınıflarda imtianlar lâğu etildi. Mezun olacaq sınıflarda da yañılıqlar bar. «9-ci ve 11-ci sınıflarda birinci imtian talebeler öz istegeine köre ya da ukrain, ya qırımtatar ya rus tilleri olacaq».

Bundan evel Ukrainanıñ tasil nazirligi qırım mezunları içün VNO imtianlarğa qayd olunmaq içün vaqtını uzatqan. Qırım sakinleri içün test üç etaptan ibaret. Vasiqalarnıñ teslim etmek içün soñki muddeti İyülnıñ 16-sı.
XS
SM
MD
LG