Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Aqmescitte milletlerara munasebetler Cumhuriyet komitetiniñ qabul odası peyda oldı


Bugün, aprelniñ 19-da, Aqmescitte milletlerara munasebetler ve sürgün olunğan grajdanlarnıñ işleri boyunca Cumhuriyet komitetiniñ cemaatçılıqnı qabul odasını açtılar, dep haber ete «15 minut».

Hatırlatamız, cemaatnı qabul etüv odasını açmaq teşebbüsi milletlerara munasebetler Cumhuriyet komitetiniñ yaqında tayin etilgen reisi Zaur Smirnovğa ait.

Tedbirde tanılmağan Qırım Cumhuriyeti Nazirler Şurasınıñ Reis muavini vazifesini eda etken Lenur İslâmov, Milletlerara munasebetler ve sürgün olunğan grajdanlarnıñ işleri boyunca Cumhuriyet komitetiniñ reisi Zaur Smirnov, şeer yolbaşçısınıñ muavini Nariman Hayaliyev ve digerleri iştirak etti.

«Cumhuriyet komiteti 4-ünci qatta yerleşe, şu sebepten adamlar içün oñaytsız bir yer. 4-ünci qatqa köterilgen ve taqatını coyğan qart adamlarnı körip, böyle bir şey olmamaq kerek, dedik. Mında sürgün olunğanlar, abadanlaştıruv, yaşav şaraitleri meseleleri boyunca muracaat etmek mümkün», – dep ayttı Smirnov.

Qabul odasında Rusiye Federal migratsion hızmetiniñ noqtası çalışacaq eken. Mında vatandaşlar pasportnı elde etüv meselesinen kele bile.

Aynı bu yerde Lenur İslâmov da vatandaşlarnı qabul etecek.

Qabul odası er kün saat 08.00 saat 17.00 qadar Puşkin, 20 adresi boyunca çalışacaq
XS
SM
MD
LG