Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımlı siyasiy mabüs Suleymanov Aqmescit SİZOsından koloniyağa avuştırıldı


Фигурант «дела Хизб ут-Тахрир» Амет Сулейманов
Фигурант «дела Хизб ут-Тахрир» Амет Сулейманов

Yürek klapanıñ deñiştirilmesi kerek olğan ve üç yıl ev apsinde bulunğan vatandaş jurnalisti Amet Suleymanov Aqmescitteki SİZO-2-den Rusiye koloniyasına avuştırıldı. Bu aqta «Qırım birdemligine» advokat Edem Semedlâyev bildirdi.

Angi koloniyağa avuştırıldı belli degil. Advokat Suleymanovnı bugün, avgustnıñ 28-nde ziyaret etmege planlaştırğan edi. Lâkin tahqiqat izolâtorınıñ hadimi advokat körüşip olamağanını ayttı, çünki siyasiy mabüs başqa müessisege etap etildi.

«Angi koloniyağa alıp keteler sualine bu malümat yoq, dep ayttı», – dep izaatladı Edem Semedlâyev.

2021 senesi Rusiye mahkemesi Amet Suleymanovnı «Hizb ut-Tahrir davasına» istinaden 12 yılğa üküm etti.

Suleymanov sağlıq vaziyeti sebebinden 3 yıl ev apsinde edi. Jurnalistniñ yürekniñ arteriya ve mitral yetmemezligi bar, yürek klapanı acele deñiştirilmeli.

Bu yıl aprelniñ 6-nda Amet Suleymanov apiske alınıp, izolâtorğa qapatıldı. Advokat Emil Kurbedinovnıñ malümatına köre, Suleymanovnıñ baş ve yürek ağrıları ola.

«Memorial» aq qorçalayıcı merkezi Amet Suleymanovnı siyasiy mabüs dep tanıdı.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnı küzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://d2a3ebzji45ji0.cloudfront.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

XS
SM
MD
LG