Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Aksönov Qırımda olıp keçken toy iştirakçilerini "Çervona kalına" türküsini diñlep oynağanları içün apis ile tehdit ete


Sergey Aksönov
Sergey Aksönov

Qırımnıñ Rusiye yolbaşçısı Sergey Aksönov Qırımda ukrayin türküleri, hususan "Çervona kalına" ve Stefania yanğırağan toylayrnıñ iştirakçilerini cinayet mesüliyeti ile tehdit etti.

"Malümat arasında Qırımdaki içtimaiy tedbirlerden ukrayin şiarları, milliy türküler ile videolar peyda olıp başladı. Bu kibi tedbirlerniñ teşkilâtçılarını ve iştirakçilerini mesüliyetke celp etmek ve vazifelerinden boşatmaq ve qanunlarğa köre ceza bermek kerek olğanını sayam", - dep yazdı Aksönov.

O, ukrayin türküleriniñ aytılmasını "Rusiyege hainlik" saya.

"Ukrayin natsist rejimini desteklegenler ise sevgem memleketelrine ketseler daa doğru ve mantıqlı olacaq", - dep bildirdi o.

Evel Rusiye tarafdarı qırımlı bloger Aleksandr Talipov telegram kanalında onıñ malümatına köre sentâbrniñ 10-nda Bağçasarayda "Arpat" salonından olıp keçken toynıñ videosını yayınladı. Videoda toy musafirleri "Çervona kalına" ukrayin türküsini diñlep oynaylar. Bundvn ğayrı Talipov Aqmescitte olıp keçken daa bir toynıñ videosını yayınladı. Anda musafirler "Eurovision" yır yarışında ğalebe qazanğan Kalush Orchestra ukrayin taqımınıñ Stefania türküsini diñleyler.

Rusiye fevralniñ 24-nde Ukrayinağa büyük istilâ etti, amma istegenini alamadı, hususan ukrainalılarnıñ tirenüvi sebebinden Kyivni zapt etemedi.

Aprelniñ 22-nde Rusiye Ukrayinadaki «mahsus operatsiyanıñ» (anda büyük istilânı böyle adlandıralar) «ekinci fazası» vaqtında yañı planlar aqqında bildirdi. Rusiye arbiyleri işğal etilgen Qırımğa qara ayatını temin etmek ve Pridnestrovyege çıqmaq içün Donbas ve cenübiy Ukrayinanı kontrol altına almağa niyetlene.

Faqat, ğarbiy istihbaratnıñ malümatına köre, Donbasta Rusiye muvafaqiyetli sıñırlı ve Ukrayinanıñ küçlü tirenüvi sebebinden Rusiye ordusınıñ ğayıpları büyük.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

Bloklav ve tsenzurasız haberler! Qırım.Aqiqat qullanımını qurmaq içün iOS ve Android.

XS
SM
MD
LG