Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Aksenov: «Şimdi evde otursaq, Qırımda kurort mevsimi olacaq»


Sergey Aksenov
Sergey Aksenov

Rusiye kontrolindeki Qırım yolbaşçısı Sergey Aksenovnıñ aytqanına köre, yarımadada kurort mevsiminiñ kelecegi koronavirus telükesi sebebinden ilân etilgen özüni tecrit etüv rejimi ve sıñırlav tedbirlerine ne qadar yahşı riayet etilecegine bağlı.

Bu aqta o, aprelniñ 4-nde koronavirus yuqunçına qarşı tedbirler operativ ştabınıñ toplaşuvında ayttı.

«Tünevin kurort mevsimi aqqında soradılar. Bir şey aytıp olamayım – olacaq ya da yoq. Er şey vaziyetke bağlı. Çoq şey bizge bağlı. Evde qalsaq, bunı qısqa müddet içinde muvafaqiyetnen bitirirmiz ve kurort mevsimi olacaq», – dedi Aksenov.

Rusiye kontrolindeki Qırım yolbaşçısı Sergey Aksenov Qırımnıñ Rusiye medeniyet nazirligine koronavirus telükesi sebebinden aprel ayında yolcularnıñ sayısını arttırmaqtan vazgeçmesine çağırdı.

Aprelniñ 3-nde işğal etilgen Qırımda çetelden kelgen 2998 insan tibbiy közetüv altında buluna, olardan 2915-i evde dinamik közetüvde, 68-i hastahanede, 15-i observatorlarda buluna. Rospotrebnadzor malümatına köre, cuma kününe qadar 18 COVID-19 hastası qayd etildi. Aqyarda 5 koronavirus hastası bar.

Daa evel 2019-nCoV olaraq belli SARS-CoV-2 koronavirusı Qıtayda keçken yılnıñ soñunda qayd etildi.

O, COVID-19 hastalığınıñ sebebi oldı. Hastalıq yengil keçe bile, bazı insanlarda suvuqlanuv ve gripp alâmetleri, yüksek sıcaq ve öksürüv körüne bile. Bu ölüm sebebi ola bilgen pnevmoniyağa keçmesi mümkün. Hastalarnıñ ekseriyeti tüzele; çoqusı allarda immunitet sisteması zayıf olğan insanlar, hususan qartlar vefat ete.

2020 senesi martnıñ 11-nde Dünya sağlıq teşkilâtı yañı koronavirus sebebinden başlağan hastalıq qırğınlığını pandemiya olaraq tanıdı.

XS
SM
MD
LG