Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Advokatlarğa yapılğan basqı sebebinden Qırımdaki siyasiy mabüsler imayesiz qalması mümkün – Skripnik


Olga Skripnik
Olga Skripnik

İşğal etilgen Qırımda advokat ve aq qorçalayıcılarğa artqan basqı siyasiy mabüslerni imayesiz qaldıra bilecek «ciddiy bir telüke» ola. Bu aqta Qırım aq qorçalayıcı gruppasınıñ koordinatorı Olga Skripnik ayttı.

«Olarğa qarşı basqı quvetleştirilse ya da faaliyetleri sıñırlansa, zaten qanunsız şekilde apiske qapatılğan qırımlılar imayesiz qala bile. Qırımda tecribeli ve mustaqil advokatlar zaten pek az. Rusiyeniñ olarnı quvmaq ıntıluvları – ciddiy bir telükedir», – dedi Skripnik «Ukrainanıñ sesine».

Oktâbrniñ 27-nde «Qırım birdemliginiñ» toplaşuvında Rusiye uquq qoruyıcıları advokat Edem Semedlâyev, uquqçı Lilâ Gemeci ve «Qırım birdemligi» cemaat birleşmesiniñ koordinatorı Dilâver Memetovnı ekstremizm ve terrorizm qanunlarınıñ bozulmaması aqqında tenbiyelegen edi.

Soñra tenbi kâğıtı Emil Kürbedinovğa da berildi.

İşğalden soñ Qırımdaki faktik Rusiye akimiyeti mustaqil jurnalistler, vatandaş faalleri, Qırımtatar Milliy areketiniñ faalleri, Qırımtatar Milliy Meclisiniñ azaları ve Rusiyede yasaq etilgen «Hizb ut-Tahrir» teşkilâtı ile alâqalı olğanlarından şübheli sayılğan Qırım musulmanlarınıñ evlerinde muntazam surette kütleviy tintüvler ötkere.

XS
SM
MD
LG