Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Abhazistan parlamenti cumhuriyet prezidentiniñ istifaga çıqmasını talap ete


Голосование за отставку пезидента самопровозглашенной республики Абхазия, Сухуми, 9 января 2020 года
Голосование за отставку пезидента самопровозглашенной республики Абхазия, Сухуми, 9 января 2020 года

Öz-özüni ilân etken Abhazistan cumhuriyetiniñ ​parlamenti, prezident Raul Hacimbağa hitap etken qararnı qabul etti. Qararğa köre, akimiyet kergin içtimaiy ve siyasiy vaziyet sebebinden oña istifağa çıqmaqnı rica ete, dep bildire Azatlıq Radiosı.

Yanvarniñ 9-ında Abhazistanda yañı saylavlarnı talap etken kütleviy narazılıqlar başlandı. Bir qaç yüz miting iştirakçileri Suhuminiñ merkezinde toplandı, Abhazistan prezidenti memuriyeti binasınıñ qapısını bozıp açtı ve müessiseni ücüm etti.

Öz-özüni ilân etken cumhuriyetniñ akimiyeti narazılıq aktsiyasına ükümet devrimi ıntıluvı dedi. Hacimba tınçlıqnı saqlamaq nutqunen hitap etti ve fevqulâde vaziyetni ilân etmege azır olğanını bildirdi.

Abhazistan, Gürcistannıñ separatist bölgesi, 1993 senesinde Gürcistan ile cenkten soñ mustaqillikni ilân etti. Rusiye Abhazistandaki separatist keylerge daima qol tuta edi, 2008 senesinde ise beş künlik Gürcistan-Rusiye cenkinden soñ, Abhazistannıñ mustaqilligini tanıdı. Gürcistan, Abhazistan ve Cenübiy Osetiyanıñ topraqlarını Rusiye tarafından işğal etilgen, dep saya ve Rusiyeni topraq bütünliginiñ bozmasında qabaatlay.

XS
SM
MD
LG