Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

ABD vatandaşlarına Qırım ve Rusiyeni ziyaret etmemege tevsiye etile – Devlet departamenti


ABD Devlet Departamenti, vatandaşlarına Qırımnı işğal sebebinden ziyaret etmemege ve Rusige seyaa etmekten vazgeçmege tevsiyelerini quvette qaldırdı, idarege atfı etip haber ete TASS.

Vesiqada qayd etile ki, amerikalılarğa «Rusiyeniñ Ukraina toprağını işğal etmesi ve işğalci akimiyet organları tarafından suistimal etilgeni içün Qırımğa ketmemege tevsiye etile».

İşğal etilgen Qırımdan ğayrı, ABD vatandaşlarına «terrorcılıq, adam qaçıruvları ve vatandaş nizamsızlıqlar telükesi sebebinden» Rusiye topraqlarını, hususan Çeçenistan ve Elbrus dağını ve Şimaliy Kavkaznı ziyaret etmememege tevsiye etile.

Кроме того, в документе сообщается, что граждане США, «включая бывших и действующих должностных лиц, военнослужащих и частных лиц, занимающихся бизнесом», посещающие Россию или проживающие на ее территории «подвергаются произвольным допросам и угрозам» и «могут стать жертвами притеснений, жестокого обращения и принуждения. Все американские государственные служащие должны тщательно обдумать необходимость своей поездки в Россию».

Bundan ğayrı vesiqada, «Rusiyede seferde olğan ya da anda yaşağan ABD vatandaşlarınıñ sabıq ve şimdiki vazifedar şahısları, arbiyler ve biznensnen oğraşqanlar esassız sorğular ve telükelerge oğratıla ve tecavuz qurbanları ola bile», dep haber etile. Bütün ABD devlet hızmetçileri Rusiyege seferleriniñ müimligini diqqatnen tüşünmeliler.

XS
SM
MD
LG