Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Türkiye, İsveçiya ve Finlândiya Madriddeki körüşüvde NATO meselesinde uzlaştılar


Jens Stoltenberg, Recep Tayyip Erdoğan, Sauli Niinistö, Magdalena Anderson Madrid körüşüvinde, 2022 senesi iyünniñ 28-i
Jens Stoltenberg, Recep Tayyip Erdoğan, Sauli Niinistö, Magdalena Anderson Madrid körüşüvinde, 2022 senesi iyünniñ 28-i

Türkiye, İsveçiya ve Finlândiya Madridde keçirgen körüşüvleri neticesinde NATOğa qoşuluv esnasını bloktan çıqaracaq telükesizlik añlaşmasını tizdiler. Bu aqta NATO baş kâtibi Jens Stoltenberg bildirdi.

Finlândiya ve İsveçiyanıñ NATOğa qoşuluv adımlar eki afta içinde ittifaqdaşlarınen belgilenecek, dep bildirdi Finlândiya prezidentiniñ kantselâriyası Sauli Niinistö.

Finlândiya prezidentiniñ kantselâriyası bildirgenine köre, bu afta Madridde keçken sammitte Türkiye Finlândiya ve İsveçiyanıñ NATO azalığına qoltutacaq.

Finlândiya prezidentiniñ kantselâriyası Helsinki, Stokgol ve Ankara bir-biriniñ havfsızlıq telükesizlerinen küreşine qoltutmağa mecburlar.

Türkiye prezidentiniñ memuriyeti İsveçiya ve Finlândiya Kürdistan İşçi Partisine ve Ankara terrorist dep sayğan diger birleşmelerge qoltutmaycağını kefil ete, dep qayd etti.

Jens Stoltenberg körüşüvden soñ Finlândiya ve İsveçiyanıñ ittifaqqa qoşuluvı Rusiye prezidenti Vladimir Putinniñ isteklerine ters kele, dep bildirdi. Çünki o, Rusiye sıñırlarında arbiy ittifaq küçleriniñ eksilmesini istegen edi.

ABD akimiyeti Türkiye İsveçiya ve Finlândiyanıñ NATOğa qoşuluv itirazlarını keri çekse bir şey vade etmedi, dep bildire Associated Press Amerika memuriyetiniñ üyken vekiline esaslanıp.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

XS
SM
MD
LG