Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye ordusı işğal etilgen Herson vilâyetiniñ Ukraina kontroli altındaki topraqqa çıqışını qapattı


Herson, nümüneviy fotoresim
Herson, nümüneviy fotoresim

Rusiye ordusı tarafından işğal etilgen Herson vilâtiyetindeki işğalci küçler esas Ukrainağa çıqmağa yasaq etti. Bu aqta «RİA Novosti» Rusiye neşiri Rusiye arbiyleri tayin etken region yolbaşçısınıñ muavini Kirill Stremousovnıñ malümatına esaslanıp bildire.

Stremousovnıñ aytqanına köre, Mıkolayıv ve Dnipropetrovsk vilâyetlerine çıqışlarnı yasaqlamaq qararı «toqtamağan ateş telükesinen» bağlı.

Regiondan işğal etilgen Qırımga ya da Rusiye ordusı kontrol etken Zaporijjâ vilâyetine ketmek mümkün.

Rusiye ordusı fevralniñ 24-nde Ukrainağa ücüm etken soñ Herson ve Zaporijjâ vilâyetleri qısmen Rusiye ordusınıñ kontroli altında qaldı. Herson vilâyetiniñ büyük qısmı ve Zaporijjâ vilâyetiniñ aman-aman yarısı aqqında aytıla. Zaporijjâ şeeri Ukraina tarafından kontrol etile.

Ukrainağa qarşı istilâ başlağan soñ Vladimir Putin ve Rusiye vekilleri onıñ maqsadı Ukraina topraqlarınıñ işğali degil, dep aytqan edi. Faqat Rusiye ordusı zapt etken Ukraina cenübiniñ rayonlarında Rusiye kontrolindeki memuriyetler quruldı, olarnıñ reberleri Herson ve Zaporijjâ vilâyetleri Rusiye terkibine alınmalı, dep aytıp başladı.

Mayısnıñ 25-nde Rusiye prezidenti Vladimir Putin Ukrainanıñ Zaporijjâ ve Herson vilâyetleriniñ sakinlerine qolaylaştırılğan protsedurağa köre Rusiye vatandaşlığını berüv buyruğını imzaladı. Bu vesiqa uquqiy malümat resmiy portalında derc etildi. Ferman imzalanğan künü işke tüşürile.

Roskomnadzor Qırım.Aqiqat saytını blok etti. Qırım.Aqiqatnıküzgü saytı vastasınen oqumaq mümkün: https://krymrcriywdcchs.azureedge.net. Esas adise-vaqialarnı Qırım.Aqiqatnıñ Telegram ve İnstagram saifelerinden taqip etiñiz.

XS
SM
MD
LG