Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

«Aman da bezdirdiñiz, oduncılar!» – Qırım içtimaiy ağlarından


Ardıç. Tanıtıcı fotoresim
Ardıç. Tanıtıcı fotoresim

Gasprada Qırmızı kitapqa kirsetilgen bir asırlıq ardıçlarnı pıçıp başladılar. Bu yerde yaşağan sakinlerniñ fikrine köre, böylelikle, nevbetteki kâşaneniñ qurulması içün yer azırlaylar. Qırım toplulığı içtimaiy ağlarda afaqanlana ve tereklerniñ alıp taşlanmasına qarşı neler yapıla bilecegini tüşüne.

Nadejda Tiggi

Deşet, deşet ve deşet! Vatanımıznen neler yapalar!

Narine Mkrtumyan

Cinayet!!!!:-(Eger Qırmızı kitapqa kirsetilgen tereklerni baltalap kesseler, Qırım!, Yalta!, Cenübiy yalı boyu! kimge kerek olacaq? Ne de cinayetkâr qarar! Bizim unikalligimiz – tabiattadır!

Aleksandr Sikirskiy

Tezden er şeyni baltalap kesecekler. Ondan soñ ise, Qırımğa kimse kelmek istemey, dep qıçıralar. Tezden yalıñız avtomobillerniñ sasığı qalacaq!!

Anjelika Burıgina

Bu ürmetsizlik daa ne qadar devam etecek? Aman da bezdirdiñiz, oduncılar! Ardıçlarımıznı tınç bıraqıñız. Olar onsuz da endi qalmamaq üzreler…

Rinat Şaymardanov

Ayvanlar… Bu adam olmağanlar içün başqa söz yoq.

Lübov Zinçenko

Özümni bilgenimden berli tabiatqa böyle varvarlıqça munasebetni hatırlamayım. Bu «adamlarğa» ne oldı?

Yelena Vasilök

Cenübiy yalı boyunıñ işi çataq!

Svetlana Markova

Bizden er şeyni tutıp alalar:( Açıq irişüvde olğan plâjlarnıñ er yerlerinde qoralar quralar, Qırmızı kitapqa kirsetilgen ardıç terekliklerini kesip taşlaylar, ve yapqanlarnıñ soñu körünmey:( Er kes, olayatqanlarnı köremiz, dep öz sözüni aytmaq kerek

Valentina Muşinskaya

Ey, balalar… tınçlanıñız, tereklerniñ peşinden… biz ketecekmiz…

…Vangalıq etem… boş topraq bitecek… eski fonddan o yerde yaşağan sakinlerni çıqarıp atmağa başlaycaqlar… hususan birinci zonada… Kirov soqağını daa bıltır geodezistler… endi bütünley ölçep-piçip taşladılar))) Yani azırlanamız… eşyalarımıznı alıp, çıqışqa doğru… Qırımda yaşadıq – yeter… endi Magadanğa. Biz ise B…qa yani bizim limanımız olğan tarafqa ketkenimizni tüşüne edik… Ey, balalar, Rusiyede oligarhlar… çoq… Ukrainağa baqqanda bayağı çoqtır… em de sıñır tışından basa-bas kelip başladılar… olar, biçareler, paralarını qayda yatırsınlar??? Uralğa degil de? Umüt etem ki, qaytqan yerimiz SSCB olmağanını añlay ediñiz…

Andrey Morozov

Qırım Moskva kibi olacaq. Yoqsullar def oluñ. Qırım – yalıñız cüzdanları para tolu olğanlar içün. Yalıñız zarur olğan hizmetçilerni qaldırır, qalğanlarnı ise paalılıq ile sıqıştırıp çıqaracaqlar.

Yekaterina makovetskaya

doğrusını aytsam, qorqu sarıp ala… istegen şeylerini yapalar… ve olarnı tertip-nizamğa çekecek kimse yoq

Gaya Angileyeva

Ne içün adamlar begengen, eñ hoş duyğular doğurğan, sevgi, quvanç, bolluq issini doğurğan er şey aşalana ve mahv etile? Ne içün o qadar ağrı berile? Bu qurıcılıq saipleri psihopatmı???? Belki de, böyle etip bizni öz aqlarımıznı qorçalamağa ögreteler?..

Valentina Novikova

Böyle bir qanunsızlıqnıñ bütün Qırım boyunca yapılğanından qorqu basa! Bu yuqunçlı bir epidemiyamı ya da añlı bir ziyankârlıqmı!?

Yelena Sadovaya

Nege rey bergen olsaq, tamam onı elde ettik!

Baltalap kesilgen ardıçlarnıñ yerinde qurucılıqnı Rusiyeden kelgen birisiniñ yapacaq olğanı, Qırım sakinlerini eñ ziyade açuvlandırdı.

Andrey Kozenko

…Demek, Rosprirodnadzordan (Tabiat qullanıluvı saasında nezaret boyunca federal hizmetten – QA) şimdilik belli olmağan yolnen izin alğan Lipetskten kelme musafir bizler, Qırım sakinleri içün bu, sağda solda baltalap kesile bilecek adiy bir ösümlik olmağanını bilmeydir. Bu, azmı-çoqmı – Cenübiy yalınıñ simvolıdır…

Valentina Shatoviy

Başqasına ait olğanını baltalap kesmek – onlarca yıl devamında östürmek ile bir degildir!..

Oleg Kocherov

Olarğa ne farq bar, olarğa qurmaq ve paalıca satmaq kerek. Qırım talanma içün berildi.))))))

Vladimir Petrov

Ardıçnı balta ile kesmek – yigitler, şaştıñızmı…, bu Sizge Sibir degil, şaqa etmeñiz – soñu fena olacaq!!!

Ondan ğayrı, Gasprada tereklerni kesmek içün izinniñ munasip Qırım organları tarafından degil de, Rosprirodnadzornıñ Rusiye federal strukturası tarafından berilgeni belli oldı.

Mix Bor

Moskva – o, böyledir

Yekaterina Dömina

Bizim baba evimizge baltalar ve pıçqılar ile adamlar keldi.

Anastasiya Çernova

Lânetli sarınçqalar!!!(((((((((((((((((((((((((((((

Oleg Kocherov

İçerige yiberdik öz başımızğa…(((

Natalya Barduşko

Mende söz yoq, yalıñız küfür sözler! Lâkin bu, beklenilgen şey edi, men 14-ten soñ bir şeyge taaciplenmeyim

Yelena Rudik

Yuqarıda kerçekten de bir şeyden haberdar olmağanlarını belleysizmi? Tıpqı deñiz yanındaki park kibi, – er şeyni çekip almaq, satmaq ve mümkün olğanı qadar çoq şeyniñ menimsenmesine meyil bar. Qıta, Qırımda yazlıq evlerge saip olmasında bundan az menfaatdar degildir.

Yuna Nikitina

Yuqarıda, bizim bunı yutacaq ve tüyülmeycegimizni yahşı bileler

Mila Skvortsova

Buña taaciplengenler barmı? Ya baş üstüne taşlarnıñ yağmasını istegen kim edi?

XS
SM
MD
LG