Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qoşma TMB sessiyası: Qırım sakinleri içün yañı imkânlar


Vaqtınca işğal etilgen Qırımdan balalar, Ukrainanıñ 35 aliy oquv yurtuna sadeleştirilgen sistema vastasınen (TMBsiz, tasil aqqında vesiqasız, üç imtian berip) kirmek imkânından ğayrı, başqa yolnen – eksternat (ya da mesafeden oquv) ve TMB (ukraince – ZNO) yazuv yolunen de ketmek mümkünler.

İlhaq etilgen Qırım mektebiniñ talebelerinde, eñ evelâ, elverişsiz keçirüv künleri sebebinden (mayıs 22-den iyün 13-ne qadar) Tışqı mustaqil baalav (TMB) sessiyasında iştirak etmek içün sıñırlı imkânlar bar. Bu sebepten olar içün iyülde qoşma sessiya tayin etildi.

Qayd etüv mayıs 3-te başlanacaq ve mayıs 21-ge qadar devam etecek. Baalav ise 2018 senesi iyül 2-den iyül 11-ge qadar keçirilecektir.

Ukrainanıñ tasil keyfiyetini baalav merkezi, qoşma TMB sessiyası içün muayen keçirüv künlerini tayin etti:

İyül 2 – ukrain tili ve edebiyatı;

İyül 3 – matematika;

İyül 4 – ingliz tili ve ispan tili;

İyül 5 – biologiya, alman tili;

İyül 6 – Ukraina tarihı;

İyül 9 – coğrafiya, fransız tili;

İyül 10 – fizika;

İyül 11 – himiya.

Qırım mezunları içün tışqı mustaqil baalavda iştirak etmek içün er angi oquv şekli (kündüz, aqşam, mesafeden, eksternat ve ilh.) boyunca Ukraina territoriyasında bulunğan bir de-bir umum tasil muessisege qabul etilmek kerek. Daa tolu malümatnı Ukrainanıñ tasil keyfiyetini baalav merkezi (УЦОЯО) ya da Ukraina Tasil ve ilim nazirliginiñ saytlarından almaq mümkün.

Oleg Ohredko, TsGP «Almenda»nıñ eksperti ve talilcisi

«Bloglar» rubrikasında ifade etilgen fikirler muelliflerniñ öz fikirlerini aks etip, muarririyetniñ fikrini aks etmey bileler

XS
SM
MD
LG