Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Klimkin: «Qırımtatarlar Rusiye saylâvlarını boykot etkeni – Ukraina ittifaqdaşları içün küçlü bir signaldır»


Pavlo Klimkin
Pavlo Klimkin

Ukraina tış işleri naziri Pavlo Klimkin, qırımtatarlarnıñ Qırımda Rusiye saylâvlarını boykot etkeni halqara arenada Kyivniñ ortaqları içün «küçlü bir signal» olğanı aqqında söyledi. Bu aqta o ATR efirinde söz yürsetti.

«Qırımtatarlar Qırımda ötkerilgen Rusiye prezidenti saylâvlarında bili-bile qatnaşmadılar. Bu vatandaşlıq iradesi ve cesürliginden ğayrı, bizim ortaqlarımız içün küçlü bir signal sayıla», – dep bildire Ukraina TİNi Twitterde Klimkinniñ sözlerini.

Martnıñ 19-nda Qırımtatar Milliy Meclisiniñ reisi Refat Çubarov yarımadada yaşağan qırımtatarlarnıñ 90%den ziyadesi Rusiye prezidentiniñ saylâvlrını «asla nazar-itibarğa almadı» dep aytqan edi.

Martnıñ 18-nde Rusiyede ve o ilhaq etken Qırımda Rusiye prezidentiniñ saylâvları keçti. Resmiy Kyiv, bir sıra halqara teşkilâtlar ve bir çoq devletler yarımadada ötkerilgen saylâvlarnı tanımay.

Martniñ 19-nda Ukraina prezidenti Petro Poroşenko «cuziy» ve Rusiye ilhaq etken Qırımda keçirgen saylâvlar «iç bir uquqiy netice bermeycek» dep ayttı.

Mayısnıñ 14-nde AB Şurası Qırımda ötkerilgen Rusiye saylâvarındandan dolayı yarımadada Rusiye nezareti altındaki saylâv komissiyasınıñ al-azırdakidört azası ve Aqyar saylâv komissiyasınıñ sabıq yolbaşçısına qarşı sanktsiyalar kirsetti.

XS
SM
MD
LG