Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiye Peterbugda ABD konsullığını qapatıp diplomatlarnı sürgün ete – Lavrov


Sergey Lavrov
Sergey Lavrov

Rusiye ABDniñ Sankt-Peterburgtaki Baş konsullığını qapatqanı aqqında ilân etti ve bundan evel Büyük Britaniyağa birdemlik yaparaq, Birleşken Devletler ve başqa memeleketlerden sürgün etilgen sayıda diplomat sürgün ete. Bu aqta Rusiye tış işleri naziri Sergey Lavrov ilân etti.

«Bu daqqalarda ABDniñ elçisi Huntsman nazirligimizge davet etildi.Menim muavinim Sergey Ryabkov ABDge nisbeten böyle çarelerniñ mazmunını izaatlay, şu cumleden, bu sayıda diplomatlarnıñ sürgün etilüvi ve olar ABDniñ Sankt-Peterburgtaki Baş konsullığınıñ faaliyetine razı olmağanı aqqındaki qararını qaplap ala», – dep bidire Lavrov.

Rusiye TİN haberine istinaden, bu diplomatlar Rusiyeni 2018 senesi aprelniñ ne qadar terk etmeli.

Eñ az 28 devlet Rusiye diplomatlarını, martnıñ 4-nde sabıq rusiyeli eki taraflı casus Sergey Skripal ve qızı ingliz Solisburysinde zeerlengenlerine bir cevap olaraq sürgün etmege qarar bergen edi. London ve onıñ ittifaqdaşları Moskvanı zeerlevde qabaatlasa da, Kremi Rusiyeniñ iştirak etkenini red etken etti.

ABD - 60, Büyük Britaniya -23, Ukraina -13 diplomatnı sürgün etti. Londonnen ittifaqdaşlıq yapqan diger devletler bir ile dört diplomatnı çıqarmaqnen sıñırlandı.

XS
SM
MD
LG