Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımda politsiya hadimini aqaretlevde qabaatlanğan faal Razzaqovnıñ işinen bağlı mahkeme künü avuştırıldı


Faal Şevket Razzaqov (solda) ve advokat Mammet Mambetov (sağda) daa evelki mahkeme esnasında, Qırım, 2018 senesi yanvarniñ 23
Faal Şevket Razzaqov (solda) ve advokat Mammet Mambetov (sağda) daa evelki mahkeme esnasında, Qırım, 2018 senesi yanvarniñ 23

Politsiya hadimini aqaretlegeninde qabaatlanğan faal Şevket Razzaqovnıñ işinen alâqalı Kreml nezaretindeki Bağçasaray barışıq mahkemesiniñ nevbetteki otırışuvı başqa künge avuştırıldı. Qırım.Aqiqatnıñ muhbiri haber etkenine köre, qabaatlağan tarafnıñ şaatları kelmegeni sebebinden mahkeme fevralniñ 14-ne keçirilgen.

Advokat Mammet Mambetov bergen malümatqa köre, otırışuvğa epsi bir kelgen şaatlar, öz şaatlıqlarını «kösterişlerge» binaen bergen ekenler.

Aprelniñ 13-nde rusiyeli küç idaresiniñ hadimleri Bağçasarayda yaşağan Seydamet Mustafayevniñ evinde tintüv yapqan ediler. Politsiya hadimleriniñ areketlerini qırımtatar faalleri, şu cumleden Razzaqov da taqip eteler. Politsiya hadimleri ve OMON toplanğan insanlarğa nisbeten küç qullanıp, olarnı quvıp başlay. Neticede yedi kişi tutulıp alına ve Razzaqov politsiya hadimine «tükürerek» aqaretlegeninde qabaatlana.

Qırım işğalinden soñ yarımadada rusiyeli akimiyet mustaqil jurnalistler, cemaat ve qırımtatar Milliy areketiniñ faalleri, Meclis azaları ve «Hizb ut-Tahrir» ile alâqaları olğanında şeklengen musulmanlarnıñ evlerinde sıq-sıq tintüvler keçirilmege başladı.

XS
SM
MD
LG