Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Yanvarniñ 12-nde Kefede beş qırımtatar faaliniñ mahkemesi ötkerilecek


Kreml nezaretindeki Kefe şeer mahkemesinde yanvarnıiñ 12-si, cuma künü, 2017 senesi oktabr ayında küç idareleriniñ repressiyalarına qarşı bir kişilik piketlerge çıqqan beş qırımtatar faaliniñ mahkeme oturışuvları ötkerilecek. Bu aqta Facebookta qırımtatar milliy areketiniñ faali Nariman Celâl haber etmekte.

«Mustafayev R.N. -11.00de, mahkemeci Gurova, Mustafayev E.N. -11.00de mahkemeci Terentyeva, Urimov A.S.-11.30da, mahkemeci Gurova, Dani E.A. – 12.00de, mahkemeci Terentyeva, Rustemov R.İ. – 12.00de, mahkemeci Gurova», – dep yaza o.

2017 senesi oktâbrniñ 14-nde yarımadada küç idareleriniñ qırımtatarlar ve musulmanlarğa nisbeten yapqan repressiyalarına qarşı bir kişilik piketler ötkerilgen edi. Keççe işbu piketlerniñ iştirakçileri rusiyeli mahkemeciler tarafından para cöremesinen cezalanğan edi.

Rusiye işğalinden soñ, Qırımda mustaqil jurnalistler, cemaat ve qırımtatar milliy areketiniñ faalleri, qırımtatar Milliy Meclisiniñ azaları ve Rusiyede yasaqlanğan «Hizb ut-Tahrir» ile alâqaları olğanında şeklengen musulmanlarnıñ evlerinde sıq-sıq tintüvler keçirilmege başladı.

XS
SM
MD
LG