Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Kyivde «Qırımtatar medeniyetinde tarihiy hatıranıñ alğan yeri» mevzusında muzakere ötkerilecek


Kyivdeki Amerika evinde mayısnıñ 20-nde «Qırımtatar medeniyetinde tarihiy hatıranıñ alğan yeri» mevzusında muzakere ötkerilecek. Merasini Qırım.Aqiqat teşkil ete.

İşbu tedbir Qırımtatar mediniyeti festivaliniñ çerçivesinde keçirilecek. Onda tarihçılar, jurnalistler, ekspertler ve medeniyet erbapları iştirak etecek.

Bu sırada, qırımlı alim ve tarih ilimler doktorı, Jerzy Giedroyc adına Halqara yarışnıñ laureatı Sergey Gromenko, ukrainalı taqiqçı-ekspert, «Tamır halqı olğan qırımtatarlar: Meseniñ tarihı ve zemaneniñ kerçegi» kitabınıñ Natalya Belitser, aktör ve rejissör Ahtem Seitablayev, Qırım.Aqiqat leyhasınıñ reberi Volodımır Prıtula, çölmekçi Rustem Skibin.

Qırımtatar medeniyeti festivali Amerika evinde mayısnıñ 20-nde ötkerilecek. Festival programmasında usta dersleri, vesiqalı filmlerniñ numayışı, sergiler, oyunlar ve qırımtatar yemekleriniñ ikramı, Sevgil Musayevanıñ «Mustafa Cemilev. Mazun olmağan» kitabınıñ taqdimi, Qırım aqqında vesiqalı filmler festivali ve resimler sergisi yer alacaq.

XS
SM
MD
LG