Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımlı advokatlar Kürbedinov ve Semedlâyev «E» Merkezine çağırıldı


Advokat Emil Kurbedinov
Advokat Emil Kurbedinov

Fevral 15 künü Emil Kürbedinov ve Edem Semedlâyev, Qırımda Rusiyeniñ ekstremizmge qarşı küreş Merkezinden celpname aldılar. Bunı Kurbedinov öz Facebook saifesinde bildirdi.

«Maña ve işdeşime qarşı daa nasıl yañı iş taqiq etmek istegenlerini bilmeyim, amma şunı aytayım, ofisimizden alınğan, advokat sırını taşığan bütün tehnikamız bu vaqıtqa qadar mahsus hızmetlerde buluna», – dep yazdı advokat.

Yanvar 26 künü Rusiye silâlı hızmetleri Emil Kürbedinovnıñ ofisi ve evinde tintüv keçirdiler. Tintüv devamında bütün tehnika alınğan edi.

Advokat Emil Kürbedinov yanvar 26 künü Bağçasarayda Rusiyeniñ silâlı hızmetleri tarafından yaqalandı. O qırımtatar faali Seyran Saliyevniñ evine, adliyeviy yardım bermek içün kete edi. Aqmescitniñ Demiryol rayon mahkemesi advokat Emil Kürbedinovnı Memuriy qanun bozuvları Kodeksiniñ 20.3 maddesi (Natsist timsalleriniñ teşviqatı ve açıq numayışı) boyunca qabaatlı olaraq tanıdı ve 10 künge apis etti. Bunıñ sebebi – Kürbedinov «Vkontakte» saifesinde 2013 senesi Aqmescitte «Hizb ut-Tahrir» mitingi aqqında yazını paylaşqanı oldı.

Kürbedinov siyasiy davalarnı baqqan eñ eyi Qırım advokatlarından biridir. O ve zenaatdaşları apiske alınmasını advokat faaliyetine keder etmek ıntıluvı olaraq tanıylar.

XS
SM
MD
LG