Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rusiyege qarşı sanktsiyalar nasıl çalışa


©Shutterstock
©Shutterstock

10.11.2016 – Almaniyalı GEA Westfalia şirketiniñ hadimi Heinrich Weweler, Qırımnı ziyaret etip, gemi qırucılığı saasında işbirlik leyhalarını vade ete, ve bu ğurur ile «Rossiyskaya gazeta» – Rusiye akimiyetiniñ resmiy neşiri yaza.

10.11.2016 – biz Ukraina Tışqı işler nazirliginiñ siyasiy bölük müdiri Oleksiy Makeyev ile birlikte yapacaq akeketlerimizni belgileymiz.

11.11.2016 – men Almaniyanıñ Ukrainadaki elçisiniñ muavini Wolfgang Bindseil ile telefon subetini keçirem ve oña alman şirketi tarafından sanktsiyalar bozula bilecegini haber ettim. Bunen beraber men GEA Group GmbH şirketiniñ baş merkezine faks yollap, olarnıñ hadimi Qırımnı ziyaret etkenini ve olarnıñ yapmağa istegen yatırım niyetlerini tasdiqlamağa rica ettim. Aynı zamanda sanktsiyalar rejimi ve Qırımnıñ ecnebiyler tarafından ziyaret etilmesi içün qabul etilgen qaidelerine aqqında hatırlatan. Ve öz tarafından bizim Almaniyadaki elçimiz Andriy Menlik bu sualni Berlinde kötere.

22.11.2016 – men Almaniyanıñ Ukrainadaki elçihanesinden iqtisadiy bölüm yolbaşçısı ile telefon subetini ötkerdim. O maña dedi ki, onıñ Berlindeki işdeşleri GEA Group GmbH şirketi ile bağlanıp, Avropanıñ Rusiyege qarşı kirsetken yaptırımlarını bozmağa mümkün olmağanını bildirdiler. Şirkette, Qırımdaki işgalci akimiyetnen işbirlik alıp barmağa niyetli olmağanlarını bildirgen ekenler.

GEA Group GmbH şirketi işğalcilerge yatırım bermege ya da tehnologiyalar teslim etmege niyetli degil

22.11.2016 – men GEA Group GmbH şirketinden ilk resmiy bildirüv alam. Olarnıñ işandırğanlarına köre, şirket santksiyalarğa riayet eteler, Rusiyeniñ Qırımnı işğal etkeni sebebinden, işğalcilerge yatırım bermege ya da tehnologiyalar teslim etmege niyetli degil.

29.11.2016 – menim tamamlayıcı suallerime cevap olaraq, ekinci mektüp alam. Bu sefer GEA Group GmbH añlattı ki, Weweler efendi kerçekten de Qırımnı ziyaret etken, lâkin şirket yolbaşçıları bunı ancaq menden ögrengenler. Heinrich Weweler ticaret vekili eken ve Qırımda yatırımlarnıñ yapılması aqqında qarar almaq ya da akimiyet organları, haber vastalrı, cemiyet ögünde temsil etmek aqlı degil edi.

30.11.2016 – men Wewelerniñ Qırımğa yapqan ziyareti aqqında malümatnı Ukraina Baş Peokuraturasına ve Ukraina Telükesizlik hızmetine yollap, onıñ bu ziyaret içün ruhset alğanını ya da almağanını teşkirmege rica ettim. Eğer de izinsiz Qırımğa barğan ise, o memuriy (MBK 204 maddesi (2) ya da cinaiy (CK 332-1 maddesi) boyunca mesuliyetlikke çekilmek mümkün.

30.11.2016 – Rusiyege qarşı sanktsiyalar çalışmaqta.

Sergiy Petuhov, Ukraina Adliye naziriniñ muavini

«Bloglar» rubrikasında bildirilgen fikir-tüşünceler müellifniñ noqtaiy-nazarını aydınlatıp, muarririyetniñ baqışları ile aynı olmaması mümkün

XS
SM
MD
LG