Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Türkiyede «Şımalde küçük Vatan - Qırım» adlı kitap çıqtı


Tasviriy resim
Tasviriy resim

Türkiyede jurnalist, türk dünyasınıñ tedqiqançısı Kemal Çapraznıñ «Kuzeydeki Yavru Vatan Kırım» («Şımalde küçük Vatan - Qırım») kitabı çıqtı, bildire QHA.

Bildirilgenine köre, 2008 senesi vefat etken Kemal Çapraznıñ dostları bu kitapnı neşirge azırladılar. «Kuzeydeki Yavru Vatan Kırım» kitapnı jurnalist arhiv vesiqaları esasında uyazıldı.

«254 saifeden ibaret olğan bu kitapnıñ qapında qırımtatar halqınıñ lideri Mustafa Cemilev, qırımtatar faali Musa Mamut, qırımtatar mütefekkiri, maarifçi, neşircı ve siyasetçi İsmail Gasprinskiy, Qırım Milliy Cumhuriyetiniñ birinci ükümet yolbaşçısı, I Qırımtatar Qurultayınıñ teşkilatçısı, Litvaniya, Poloniya, Belorusiye ve Qırımnıñ birinci muftisi Noman Çelebicihan ve elbette Kemal Çarpaznıñ resimiyerleştirilgen», – yazıla bildirüvde.

Sağ olğanda Çapraz «Sürgünde Yeşeren Vatan Kırım» kitabını neşir etkeni de bildirile.

Kemal Çapraz – türk ülke ve halqlar aqqında, şu sırada Qırım aqqında da yazğan türk jurnalistı. Çapraz «Türkiye», «Orta Doğu», «Qurultay», «Türk Diplomatik» türk gazetlerinde çalıştı, ve «Orkun», «Тarih», «Qardaşlıq», «Qırım» qırımtatar mecmualarında neşir olundı.

XS
SM
MD
LG