Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

«Halqara islâm missiyası» Qırımda beş cemaat leyhasına qoltutacaq


Aqmescitte Halqara islâm missiyasınıñ seminarı, arhiv fotoresimi
Aqmescitte Halqara islâm missiyasınıñ seminarı, arhiv fotoresimi

Qarasuvbazarda «Halqara islâm missiyası» teşkilâtı qoltutqan «Yaqınlarına yahşılıq yap» leyhasınıñ neticeleri boyunca konferentsiya olıp keçti, Qırım cemaatçılarınıñ beş küçük leyhasına qoltutılacağını bildirdiler.

Leyha çerçivesinde iyün-iyül leyhasında Qırım faalleri içün blogerler mektebi keçirildi. Onı yekünlengen mektep iştirakçilerinıñ yerli cemiyetler ile işbirligine yönelgen leyhalarnı qorçalamağa imkânları oldı.

Qırım.Aqiqat mühbiri bildirgenine köre, neticede küçük leyhalarğa qoltuttılar: «Tsentr Amurskiy tigr» merkeziniñ «Skazka» ve «Taygan» zoologik qoruq ile işbirligine çağıruv»; «Özüni oğraştırma dersleri», «Ekologik añlama»; «Qırımlılarnıñ iştiraki ile terrorizm ve ekstremizmniñ ögüne alınması», «Qırımda içtimaiy taksi ve yol qazasına oğrağan insanlarğa yardım».

Konferentsiya iştirakçileri, şu cümleden blogerler mektebiniñ mezunları ve küçük leyhalarnıñ koordinatorları, «Yaqınlarına yahşılıq yap» leyhası devamında alğan tecribe ve muvafaqiyetler ile paylaştı.

«Halqara islâm missiyası» teşkilâtı mayıs 6-8 künleri Aqmescitte leyhalar yarışı olıp keçken seminarnı keçirdi. Onıñ işinde «Halqara islâm missiyasınıñ» reisi Şafig Pşihaçev, cemaat faalleri ve din erbapları iştirak ettiler.

Ukraina Yuqarı Radası Rusiyeniñ vaqtınca Qırım işğaliniñ resmiy başlanğıçı olaraq 2014 senesi fevral 20 kününi ilân etti. 2015 senesi oktâbr 7-de Ukraina prezidenti Petro Poroşenko bunıñnen bağlı qanunnı imzaladı. Ğarp memleketleri bir sıra iqtisadiy sanktsiyalarnı kirsetti. Rusiye yarımada işğalini inkâr etip, onı «tarihiy adaletniñ tiklenmesi» dep adlandıra.

XS
SM
MD
LG