Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Aqmescit ava limanında kene ondan ziyade uçuş lâğu etildi


Aqmescit ava limanında oktâbr 12-de Rusiye şeerlerine kerçekleştirilecek olğan 14 uçaq seferi lâğu etildi. Ava limanınıñ online tablosı bildire.

Resmiy saytnıñ malümatına köre, oktâbr 12-de 7 uçaq seferi Moskvağa ve birer uçuş Yekaterinburg, Penza, Kemerovo, Saratov, Krasnodar, Krasnoyarsk ve Anapağa lâğu etildi.

Krıminform Qırım neşiri yaza ki, ava limanınıñ operatorı bildirgenine köre, uçaq seferleriniñ lâğu etilmesine dair qararlar sentâbr-oktâbr aylarında ava şirketleri tarafından lâğu etilgen edi, olar kâr ya da telükesizlik şaraitlerine ve ava havfsızlığına, em de devlet organlarınıñ talaplarına emiyet berdiler.

«Ava şirketleri lâğu etken uçaq seferleriniñ biletleri satılmadı ve taşıyıcılar aynı künge biletlerni ğayrıdan satın alma işini kerçekleştirdi. Böylece, Aqmescit halqara ava limanınıñ yolcuları körgen hızmet keyfiyetine tesir etilmedi», – dep bildire neşir.

Bundan evel Aqmescitte 18 uçaq seferi lâğu etilgen edi, 6 danesi Moskvağa, 2 – Yekaterinburg ve birer dane Krasnodar, Rostov-na-Donu, Kazan, Volgograd, İrkutsk, Anapa, Nijnervatorvsk, Kaluga, Çelâbinsk ve Murmansk şeerlerine.

Aqmescitte kütleviy şekilde uçuşlarnıñ toqtatılması ve lâğu etilmesi iyül 17 künü başlağan edi. O zaman uçaqnıñ tehnik bozuluvından sebep Aqmescitten Sankt Petersburgqa uçacaqlar avalimanında 25 saat keçirgen ediler. Lâkin bir tek bu degil, «VIM-Avia» avayolı şirketiniñ başqa uçuşları de iptal etilgen edi.

XS
SM
MD
LG