Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Avropa Birligi Qırım işğali içün sanktsiyalarnı bir yılğa uzattırdı


İyün 17-de, cuma künü Avropa birligi Şurası qanunsız Qırım ve Aqyar işğali içün Rusiyege qarşı sıñırlama tedbirlerini bir yılğa uzattırdı, dep bildire Radio Svoboda mühbiri.

Sanktsiyalar, Qırım ve Aqyardan olğan mahsulatnıñ itali, bundan da ğayrı, Avropa birligi devletleriniñ işğal etilgen territoriyağa ihracatı, bu regionlarğa yatırım yasağından ibaret. Yarımadada turizm saası da sıñırlana. Qararğa binaen, sanktsiyalar 2017 senesi iyün 23-ke qadar devam etecek.

Avropa birligi Rusiye tarafından Qırım işğalini takbih etkeni aqqında noqta-i nazarını yañıdan tasdıqladı ve böyle areketlerni tanımağanını qayd etti.

Kelecek afta Avropa birligi, Ukraina şarqında alıp barğan faaliyeti sebebinden, Rusiyege qarşı iqtisadiy sanktsiyalarnıñ daa yarım yılğa uzattırılması boyunca qararnı qabul etmek kerek.

Em Avropa birligi, em de Amerika Qoşma Ştatları ve «Yedi gruppası» devletleriniñ qayd etkenlerine köre, Rusiyege qarşı sanktsiyalar Minsk añlaşmalarınıñ tolusınen ömürge keçirilmesine qadar devam etecek. AQŞ-da sanktsiyalar prezident tarafından kirsetile ve uzattırıla, Avropa birliginde ise, sanktsiyalarnıñ uzattırılması er sefer bütün aza devletleriniñ razılığını talap ete.

Avropa birligi liderleriniñ ilân etkenlerine köre, sanktsiyalar, Frenkistan, Macaristan, Sloveniya, İtaliya, Yunanistan ve AB-niñ diger devletleriniñ qarşı olğanına baqmadan, daa yarım yılğa uzattırılacaqtır.

XS
SM
MD
LG