Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım camileri Ramazan ayını qarşılamağa azırlana – QSMDI


Muqaddes Ramazan ayı arfesinde Qırım Müftiyatında rayon imamlarınıñ nevbetteki toplaşuvı keçirildi. Merasimde musulmanlar içün muqaddes Ramazan ayına azırlıq meselesi muzakere etildi. Hususan, camilerde ve etraftaki territoriyalarda, mezarlıqlarda temizlik işleriniñ keçirilmesi, bundan ğayrı, iftar berilmesi içün mahsus yerlerniñ temin etilmesi planlaştırıla.

Bu aqta Qırım ve Sevastopol musulmanları diniy idaresiniñ matbuat hızmeti bildire.

Matbuat hızmetiniñ malümatına köre, Ramazan ayı devamında rayon camilerinde çeşit mevzularğa, şu cümleden «zekât» ve «cenaze» mevzularına bağışlanğan lektsiya ve seminarlar keçirilecek. Regional camilerde Ramazan devamında İslâm dini temelleri ve Quran oquvı kursları çalışacaq.

Qırım müftisi din erbaplarını keleyatqan Ramazan ayınen hayırladı, ve bu orazada «Allahtan qorqqan, tek başqalar ögünde namuslı olğan degil de, öz vicdanı ögünde namuslı olğan kişi» olmağa tiledi.

Muqaddes Ramazan ayı devamında musulmanlar oraza tuta, yani yarıq kün devamında aş-suvdan vazgeçe. Ağırayaqlı ve bala emizdirgen qadınlar, yedi yaştan kiçik balalar, hasta ve qart adamlar, yolcular içün oraza tutması farz degil.

XS
SM
MD
LG