Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırımtatarlarnıñ liderleri Ukraina delegatsiyası terkibine kirip, Turkiyedeki muzakerelerde iştirak eteler - Çubarov


Qırımtatarlarnıñ işleri boyunca Ukraina prezidentiniñ vekili Mustafa Cemilev ve milliy Meclis yolbaşçısı Refat Çubarov Petro Poroşenkonıñ başlığında ukrain delegatsiyasınıñ terkibi ile beraber Turkiyede keçirilgen muzakerelerde iştirak etmekteler. Bu aqta Çubarov Feysbuk saifesinde bildirdi.

«Ukraina prezidenti Petro Poroşenko Turkiye büyük milliy meclisniñ yolbaşçısı İsmail Kahramannen ilk sefer böyle şekilde körüşti. Bu körüşüvde qırımtatarlarnıñ lideri Mustafa Cemilev de iştirak etti. Şimdi ise delegatsiyanıñ bütün delegatları ile parlamentteki körüşüvni daa keñ sürette devam etemiz», - dep yazdı Çubarov.

9 mart, çarşenbe künü, Ukraina prezidenti Pötr Poroşenkonıñ Turkiye Cumhuriyetine planlaştırılğan eki künlük resmiy ziyareti başlandı. Memleket başı Turkiye prezidenti Recep Tayip Erdogan, Turkiye baş - naziri Ahmet Davutoglu körüşüvlerni keçirmege planlaştıra.

Ziyaret çerçivesinde Ukraina ve Turkiye arasında yüksek dereceli Strategik şurasınıñ beşinci oturışı keçirilecek. Bunıñnen bir sırada, Turkiye iş adamları ile körüşüvler de ötkerilecek.

Ukraina ve Turkiye arasında munasebetler soñki bir qaç ay devamında faalleşti. Rusiyenen olğan zıddiyetten soñra, Turkiye halqara cemaatçılığınıñ Ukraina territorial bütünliginen, Rusiye tarafından yarımadanı işğal etkeninen bağlı mevamını qabul etip, kendi noqta - i nazarnı seslendirdi. Bunıñnen bir sırada Turkiye qırımtatarlarnen sıq bağlıdır, olarnıñ ekseriyeti Turkiye Cumhuriyetinde yaşamaqta.

XS
SM
MD
LG