Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım blogeri Zair Akadırovnıñ sorğusı bazaertesi künü keçirilecek


Qırım blogeri Zair Akadırovnıñ sorğusını bazarertesi, yanvar 25-ne, keçirdiler. Bunı Zair Akadırov cumaertesi künü, yanvar 23-de, Facebook saifesinde bildirdi.

Qırım blogeri Zair Akadırov cumaertesi künü, yanvar 23-de, Aqmescit Demiryol rayonındaki Rusiye prokuraturasına sorğuğa baracaq edi. Onıñ sözlerine köre, sorğuğa barmaq qararını o avdokat Cemil Temişev ile aldı. Advokat Akadırov ile prokuraturağa baracaq ve Qırım blogeri ile birlikte sorğuda bulunacaq edi.

Keçken afta Rusiye uquq qoruyıcıları tarafından yaqalnğan Qırım blogeri Zair Akadırovnı «dünki kün» boyunca sorğuğa çağırdılar. Bunı o Facebookta yazdı.

Yanvar 15 künü Qırım Yuqarı mahkemesiniñ binası yanında, «fevral 26 işi» boyunca mahkeme toplaşuvınıñ başlanmasını beklegen qırımtatar jurnalisti Zair Akadırovnı yaqaladılar. Zair Akadırovnı onıñ zenaat faaliyeti aqqında soraştırdı ve bir saat devam etken sorğudan soñ azat ettiler. Bunıñ ile, jurnalistniñ aytqanına köre, onı mecburen Ekstremizmge qarşılıq boyunca merkezge alıp ketmege istey ediler, qorquzdılar.

XS
SM
MD
LG