Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Tuğra leyhası. I Muhammed Geray


«Tuğra» leyhası. Muhammed Geray
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:02:50 0:00

«Tuğra» leyhası. Muhammed Geray

Qırımnıñ yañı hanı Muhammed Geray Qırım yolbaşçılığında Ulu Ordu topraqlarını birleştirmege başlay. Noğay Ordusını qabul ete, iş ortağı Ulu Litvaniya knâzi ile barışıqnı pekite, 1521 senesi Moskva seferini muvafaqiyet ile keçire ve Haci-Tarhannı fetih ete. Faqat ölüm Qırım ükümdarınıñ büyük planlarını boza.

Videobloglarınıñ yañı bölügi Qırım hanlarınıñ Geraylar sülâlesi aqqında tarif ete. Bu adamlar kim edi, nasıl etip akimiyetke keldi ve nasıl bir iz qaldırdılar. Er bir bölükniñ merkezinde – qaramanlardan biriniñ taqdiri.

Qırım hanlığı ve Qırım tarihınıñ eñ meraqlı saifeleri – Qırım.Aqiqatnıñ yañartılğan leyhasında, Qırım tarihçısı Gülnara Abdullanıñ «Tuğra» videobloglarında.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki meselelerini añlamaq içün bir anahtardır

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki meselelerini añlamaq içün bir anahtardır.

Metn müellifi ve alıp barıcı Gülnara Abdulla, rejisser Fatima Osmanova, operator ve montaj rejisseri Eldar Halilov, ğaye müellifi Emine Ceppar.

Videoda aşağıdaki levhalar qullanıldı: Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam bediiy filmi (rejisser: Altan Dönmez, 2012), Fatih Projesi Tanıtım Filmi (rejisser: Ersin Özel, 2012), Osmanlının Kuruluşu (rejisser: Yücel Çaymaklı, 1988), Muhammad al-Fatih bediiy filmi (rejisser: Faruk Aksoy, 2012), Osmanlı'da Derin Devlet bediiy filmi (rejisser: Kumral Pakel, 2013), Matti Paalanen – Drama, Plastic3 – Epic dramatic film music.

Gülnara Abdulla, Qırım tarihçısı

«Bloglar» rubrikasında bildirilgen fikir-tüşünceler müelliflerniñ noqtaiy-nazarlarını aydınlatıp, muarririyetniñ baqışları ile aynı olmaması mümkün

XS
SM
MD
LG