Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım hanlarınıñ unvanı


«Tuğra» videoblogu: Qırım hanlarınıñ unvanı
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:03:04 0:00

«Tuğra» videoblogu: Qırım hanlarınıñ unvanı

Qırım hanlarınıñ mektüpleri Geraylar devletiniñ büyükligini hatırlatalar. Qırım hanlarınıñ akimiyeti uzaqlarğa yete edi, bunı olarnıñ şahsiy unvanı bile tasdıqlay.

Videobloglarınıñ yañı bölügi Qırım hanlarınıñ Geraylar sülâlesi aqqında tarif ete. Bu adamlar kim edi, nasıl etip akimiyetke keldi ve nasıl bir iz qaldırdılar. Er bir bölükniñ merkezinde – qaramanlardan biriniñ taqdiri.

Qırım hanlığı ve Qırım tarihınıñ eñ meraqlı saifeleri – Qırım.Aqiqatnıñ yañartılğan leyhasında, Qırım tarihçısı Gülnara Abdullanıñ «Tuğra» videobloglarında.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki meselelerini añlamaq içün bir anahtardır

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki meselelerini añlamaq içün bir anahtardır.

Metn müellifi ve alıp barıcı Gülnara Abdulla, rejisser Fatima Osmanova, operator ve montaj rejisseri Eldar Halilov, ğaye müellifi Emine Ceppar.

Videoda bunıñ kibi levhalar qullandı: THE HISTORY OF THE OTTOMAN EMPIRE adlı vesiqalı film, rejisseri: David Cargill, 2013; The Mongols vesiqalı filmi, rejisseri: Robert Gardner, 2003; Fatih bediiy filmi, rejisseri: Merve Girgin, 2013; Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam bediiy filmi, rejisseri: Altan Dönmez, 2012 ; «Tatarı» vesiqalı filmi, rejisseri: İldar Yakubov, 2011; «​Çufut Qale» vesiqalı filmi, rejisseri: Dmitriy Kudinov, 2014, em de muzıka: Matti Paalanen – Drama, Plastic3 – Epic dramatic film music.

Gülnara Abdulla, Qırım tarihçısı

«Bloglar» rubrikasında bildirilgen fikir-tüşünceler müelliflerniñ noqtaiy-nazarlarını aydınlatıp, muarririyetniñ baqışları ile aynı olmaması mümkün

XS
SM
MD
LG