Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım hanlığında ilk Rusiye konsulı (video)


«Tuğra» videoblogu: Qırımda Rusiye konsulınıñ yeñilmeleri
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:03:05 0:00

«Tuğra» videoblogu: Qırımda Rusiye konsulınıñ yeñilmeleri

Qırım hanlığında Rusiyeniñ birinci diplomatik vekili Aleksandr Nikiforovnıñ faaliyeti mağlübiyetke oğradı, böyle etip Bağçasaray ve Peterburg arasındaki resmiy diplomatik munasebetler 20 yılğa kesildi.

Qırım ve qırımtatar tarihınıñ saifeleri – Qırım.Aqiqat leyhasında, Qırım tarihçısı Gülnara Abdullanıñ «Tuğra» video bloglarında.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır

Metn müelifi ve alıp barıcı Gülnara Abdulla, rejissör Fatima Osmanova, operator ve montaj rejissörı Eldar Halilov, ğaye müellifi ve prodüsser Emine Ceppar.

Videoda «Larişes» müzeyi ve Dnevnik Murovlena saytından resimler, em de belli Qırım müellifleri ve icracıları Enver İzmaylov ve Afize Kasaranıñ muzıkası qullanıla.

Gülnara Abdulla, Qırım tarihçısı

«Bloglar» rubrikasında bildirilgen fikir-tüşünceler müelliflerniñ noqtaiy-nazarını aydınlatıp, muarririyetniñ baqışlarını aks ettirmey

XS
SM
MD
LG