Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Cemilev «Qırım» serbest iqtisadiy zonası aqqında qanunnıñ yılnıñ soñunace lâğu etilecegine ümüt besley


Ukraina prezidentiniñ qırımtatar halqınıñ işlerinden vekâletlisi Mustafa Cemilevniñ fikrine köre, bu seneniñ soñuna qadar «Qırım» serbest iqtisadiy zonası aqqında qanunğa deñişüvler qabul etilecek. Bu aqta o Kiyevde keçirilgen matbuat konferentsiyasında bildirdi, haber ete Qırım.Aqiqat mühbiri.

İşğal etilgen territoriya serbest iqtisadiy zona olamaz – aydutlarnıñ ükmü altında bulunğan zonadır. Bu qanun ayrı istisalcılarnıñ menfaatını qoruğan bir qanun edi. Bunı er kes añlay. İşbu qanunnı lâğu etmek imkâniyeti muzakere etildi, amma mevam böyle – birden lâğu etmege imkân yoq, Rusiye tarafı ile munasebet bar», – dey o.

Onıñ sözlerine köre, söz iqtisadiy işbirlik ve Ukrainanıñ şarqiy qısmınıñ elektrik energiyası ile teminlevi aqqında kete. Mustafa Cemilev kene bir kere istilâcı-memleket ile ticaretni alıp barmağa mümkün olmağanını qayd etti ve qanun yaqında ğayrıdan baqılacağına ümütini bildirdi.

Malüm olğanı kibi, Qırım qamaçavı iştirakçileriniñ esas talaplarından biri – «Qırım» iqtisadiy zonası aqqında qanunnıñ lâğu etilmesidir.

XS
SM
MD
LG