Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Çubarov öz doğğan kününi Qırım qamaçavında keçire


Qırımtatar Milliy Meclisiniñ reisi Refat Çubarov sentâbr 22 künü öz 58-inci doğğan kününi qayd ete.

Qırım.Aqiqat mühbiri bildirgeni kibi, Çubarov onı Herson vilâyeti «Çonğar»da Qırım qamaçavı boyunca devamlı aktsiyasında keçire.

Doğğan künni tort ve qave ile qayd eteler. Çubarov Qırım.Aqiqat mühbirine aytqanı kibi, onı endi telefon vastası ile Ukraina prezidenti Petro Poroşenko da hayırladı. Çubarovnı içtimaiy ağlarda hayırlaylar.

Sentâbr 20 künü Qırımğa aşayt malları ile qatnağan yük maşinalarınıñ qamaçavı boyunca Qırımtatar Milliy Meclisiniñ aktsiyası başlandı. Aktsiya idare şurasınıñ malümatına köre, memuriy sıñırdan yolcular ve yengil naqliyat maniasız keçecektirler.

Qamaçav teşebbüsçileri degeni kibi, ukrain şirketleri Qırım ile ticariy munasebetni toqtatmaq kerek, çünki yarımada territoriyası Rusiye Federatsiyası tarafından işğal etilgen. Teşkilâtçılarnıñ malümatına köre, olarnıñ talapları yerine ketirilmegence, qamaçavnı toqtatmaycaqlar, yani siyasiy mabüslerniñ azat etilmesi, mustaqil matbuat vastalarına basqı kösterilmemesi, yarımadağa halqara nezaretçilerniñ kelmesi, qırımtatarlarğa qarşı areketlerniñ toqtatılması ve ilâhre.

Qırımnıñ rusiyeli akimiyeti böyle areketlerni takbih ete, amma yarımada sakinleri «erzaq qamaçavı»nıñ aqibetlerini duymaz, dep tüşüne.

XS
SM
MD
LG