Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Herson militsiyası: Qırımğa kiriş noqtaları yük maşinalar içün qapalı


Qırımğa kiriş keçirilgen er üç yöneliş qıtaiy Ukrainadan mal ketirgen maşinalar içün qapalıdır.

Bunı Herosn vilâyetinde İçki işler nazirliginiñ başı İlya Kiva öz Facebook saifesinde bildire.

«İşğal etilgen Qırımğa er üç yöneliş de qapalı: «Çonğar», «Kalançak» ve «Çaplinka»!!! Uquq nizamınıñ qoruvı ve riayet etilüvi boyunca vazifeni eda etemiz! Militsiya Ukraina halqı ile! Birlikte quvet!!» – yazdı o.

Bunıñ ile o Qırımnıñ «tınç qamaçavında» iştirak etkenlerge «birlik, ahlâq, vatanperverlik ve Ukraina sevgisi» içün teşekkürlerini bildirdi.

Sentâbr 20 künü Qırımğa aşayt malları ile qatnağan yük maşinalarınıñ qamaçavı boyunca Qırımtatar Milliy Meclisiniñ aktsiyası başlandı. Aktsiya idare şurasınıñ malümatına köre, memuriy sıñırdan yolcular ve yengil naqliyat maniasız keçecektirler.

Qamaçav teşebbüsçileri degeni kibi, ukrain şirketleri Qırım ile ticariy munasebetni toqtatmaq kerek, çünki yarımada territoriyası Rusiye Federatsiyası tarafından işğal etilgen. Teşkilâtçılarnıñ malümatına köre, olarnıñ talapları yerine ketirilmegence, qamaçavnı toqtatmaycaqlar, yani siyasiy mabüslerniñ azat etilmesi, mustaqil matbuat vastalarına basqı kösterilmemesi, yarımadağa halqara nezaretçilerniñ kelmesi, qırımtatarlarğa qarşı areketlerniñ toqtatılması ve ilâhre.

XS
SM
MD
LG