Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Lvivde Qırım ressamları cam resimerini ve qavmiy nağışlarnı taqdim ettiler


Köçip kelgenler ve lvivliler halq türkülerini yırlay ve pişken ötmek ile sıylay ediler
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

Köçip kelgenler ve lvivliler halq türkülerini yırlay ve pişken ötmek ile sıylay ediler

Sentâbr 5 künü Köçip kelgenler ve lvivliler festivalinde qırımlılar öz işlerini taqdim etti – toquma malları, nağış, cam resimlerini, ve ötmek mahsulatı ve qave ile sıylay ediler, haber ete Qırım.Aqikat mühbiri.

Qırımtatar ressamı Zera Ablâzisova aytqanı kibi, işğalden soñ yarımadada böyle tedbirlerde qoşulmay, öz Ukrainağa sevgisini bildirmek içün ise qıtağa kelgendir.

«Aselet Qırımdan keldim ve davet etilgenime pek bahtlım. Qırımda men böyle tedbirlerge qoşulmayım – vatandaşlıq mevamım. Mında Ukrainağa sevgi ve sayğımnı bildirmek içün keldim. Menimce, Qırımda aqıl-ferasetli (qatlam – QA) olmalı ve Qırımda yaşaycağımnı özümne qarar ettim», – dey ressam.

Tedbirde bulunğan Qırımtatar Milliy Meclisiniñ reisi Refat Çubarov dey ki, dünya qırımtatarları Qırımnıñ Ukrainağa qaytarılması üzerinde çalışmalı ve öz memleket yolbaşçılarından istilâcı memleketke qarşı cezalarnıñ arttırılmasını talap etmeli.

«Lvivde mında yaşamağa mecbur olğan o qadar qırımtatarnı körmege istemez edim. Öz dostlarına serbest tarzda musafirlikke kelgen ve evlerine – Qırımğa serbest qaytqan soylarnı körmege ister edim», – dey Çubarov.

«Köçip kelgenler ve lvivliler festivali» – yerli sakinlerni ve köçip kelgenlerni birleştirecek bir medeniy köpürdir. Ukrainada bu kibi leyha ilk kere ötkerile. Teşkilâtçıları – «Lvivde Qırım evi», «KrımSOS» cemaat teşebbüsi, «Vozrojdeniye» halqara fondu. Festival Lvivde Şarqiy İşbirlik Kongressiniñ çerçivesinde keçirile.

XS
SM
MD
LG