Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Osmanlı imperatorlığınıñ ükümetinde qırımtatarlar


Tuğra videoblogu: Parlaq Babıali ükümetinde qırımtatarlar
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:05:14 0:00

Tuğra videoblogu: Parlaq Babıali ükümetinde qırımtatarlar

1783 senesi Qırım hanlığınıñ birinci işğalinden soñ qırımtatarlar Osmanlı imperatorlığına köçmege başladılar. Adamlar işğalcilernen razı olmağa istemeyip, Vatanını terk ete ediler. Qomşu devlet köçip kelgenlerge Osmanlı devletiniñ cemaat, siyasiy, iqtisadiy ve medeniy yaşayışında özüni köstermege imkân bergen edi.

XVIII asırnıñ soñ – XX asırnıñ başını qayd etmek mümkün. Aynı bu müddet içinde yüzlernen qırımtatarı Babıali tarihında büyük iz qaldırdı.

Qırım ve qırımtatarlarnıñ tarih saifeleri – Qırım.Aqiqatnıñ leyhasında, «Tuğra» videobloglarında.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır.

Metn müelifi ve alıp barıcı Gülnara Abdulla, rejissör Fatima Osmanova, operator ve montaj rejissörı Eldar Halilov, ğaye müellifi ve prodüsser Emine Ceppar.

Videoda Nizami İbraimovnıñ kollektsiyasınıñ, Fresher.ru saytınıñ resimleri, em de belli Qırım müellifleri ve icracıları Enver İzmaylov ve Afize Kasaranıñ muzıkası qullanıla.

Gülnara Abdulla, Qırım tarihçısı

«Bloglar» rubrikasında bildirilgen fikir-tüşünceler müelliflerniñ noqtaiy-nazarlarını aydınlatıp, muarririyetniñ baqışlarını aks ettirmey

XS
SM
MD
LG