Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Tuğra leyhası. Qırımtatarlar Şarq cenkinde


Tuğra leyhası: Qırımtatarlar ve Şarq cenki
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:05:19 0:00

Tuğra leyhası: Qırımtatarlar ve Şarq cenki

1853-1856 seneleri Şarqiy ya Qırım cenki XIX asırnıñ ortalarında yüz bergen eñ büyük arbiy ziddiyetlerden biri oldı. Avropa ve Asiya devletleri arasında zor diplomatik küreşniñ neticesidir. Şu devletlerniñ menfaatı Yaqın Şarqta qarşılaşa edi. Arbiy areketlerniñ esas qısmı Qırım yarımadasında olıp keçti.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır

Qırımtatar tarihınıñ müim saifeleri ve olarnıñ Qırım devletçiligi ve serbestligi oğrunda küreşi aqqında – Qırım.Aqiqatnıñ yañı leyhası, «Tuğra» adlı videoblogunda.

Metn müelifi ve alıp barıcı Gülnara Abdulla, rejissör Fatima Osmanova, operator ve montaj rejissörı Eldar Halilov, ğaye müellifi ve prodüsser Emine Ceppar.

Videoda Nizami İbraimovnıñ kollektsiyasından resimler ve meşur Qırım müellifleri ve icracılar Enver İzmaylov ve Afize Kasaranıñ muzıkası qullanıla.

Gülnara Abdulla, Qırım tarihçısı

«Bloglar» rubrikasında aydınlatılğan fikirler müelliflerge ait ve muarririyetniñ fikir-tüşünceleri ile aynı olmaması mümkün

XS
SM
MD
LG