Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Rigada «Şimaliy ortaqlıq» sammitiniñ soñ künü Qırım – Ukraina olğanı aqta hatırlattılar


Ukraine -- Logo of the project "Crimea is Ukraine"
Ukraine -- Logo of the project "Crimea is Ukraine"

Rigada mayıs 22 künü keçken «Şimaliy ortaqlıq» sammitiniñ soñ künü ukrainliler «Qırım – Ukrainadır» yazılı plakatları ve bayrqalar ile soqaqlarğa çıqtılar.

Künniñ birinci yarısı «Şimaliy ortaqlıq» sammitiniñ esas toplaşuvı olacaq, mında Ukrainada Avropa istiqbali aqta beyannameniñ qabul etilmesi ve Şimal ve Qırım vaziyetine qıymet kesilecegini bekley.

«Şimaliy ortaqlıq» programması – 2009 senesi AB memleketleri tarafından teşkil etilgen teşebbüs. Altı memleketke tarqala: Ukraina, Belarus, Ğurcistan, Moldova, Azerbaycan ve Ermenistan. Programma maqsadı – işbu memleketler ile işbirlikniñ keñişletimesidir.

Останній день саміту "Східного партнерства". Українці нагадали, що Крим - це Україна

2014 senesi fevralniñ soñunda martnıñ başında Rusiyeden ve Rusiye Qara deñiz flotunıñ qırım bölüklerinden atılğan ordular Qırım yarımadasını işğal ettiler.

2014 senesi mart 16 künü Qırım ve Aqyarda yarımadanıñ statusı aqqında «referendum» keçirildi. Onıñ neticesinde Rusiye Qırımnı öz terkibine qoştı. Ne Ukraina, ne Avropa birligi, ne de AQŞ neticelerni tanıdı ve bunı Rusiye tarafından Qırımnıñ işğali olaraq sayalar.

Bundan soñra AQŞ ve Avropa Birligi Rusiyege qarşı bir sıra iqtisadiy cezalarnı kirsettiler. Ğarp Qırım Ukraina olğanını ayta.

XS
SM
MD
LG