Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Tuğra tarih leyhası. Asan Nuri – Ay-Vasil inqilâpçısı


Tuğra videoblogu: Ay-Vasilniñ inqilâpçı ve maarifçisi
Bekleñiz, lütfen

No media source currently available

0:00 0:04:07 0:00

Tuğra videoblogu: Ay-Vasilniñ inqilâpçı ve maarifçisi

Asan Nuri efendi o zamanlarnıñ eñ oqumış insanlarından biri. Büyük maarifçi, Qırımda «mladotatar» ğayeleriniñ ilk tarafdarlarından biridir. Qırımda milliy ve milletçi areketiniñ esasçısı çarlıqqa qarşı faal teşviqatnı alıp barğan edi. «Nicat» gizli teşkilâtınıñ tesisçisidir.

Qırımtatarlar ve olarnıñ devletçiligi, Şarqiy Avropanıñ eñ nufuzlı devletlerinden biri – Qırım hanlığı tarihınıñ acınıqlı saifeleri – Qırım.Aqiqatnıñ yañı leyhası – Qırım tarihçısı Gülnara Abdullanıñ «Tuğra» adlı videoblogunda.

Tuğra – hanlarnıñ müüri, qırımtatar devletçiliginiñ timsali, Qırımnıñ şimdiki vaziyetini añlamağa yardım etken bir anahtardır.

Metn müelifi ve alıp barıcı Gülnara Abdulla, rejissör Fatima Osmanova, operator ve montaj rejissörı Eldar Halilov, ğaye müellifi ve prodüsser Emine Ceppar.

Videoda Nizami İbraimovnıñ kollektsiyası, Liveinternet.ru, Bikz.org saytlarından resimler ve meşur Qırım müellifleri ve icracılar Enver İzmaylov ve Afize Kasaranıñ muzıkası qullanıla.

Gülnara Abdulla, Qırım tarihçısı

«Bloglar» rubrikasında aydınlatılğan fikirler müelliflerge ait ve muarririyetniñ fikir-tüşünceleri ile aynı olmaması mümkün

XS
SM
MD
LG