Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Mayıs 1-de Rusiyede Demokratik yürüş keçirilecek


Andrey Pivovarov
Andrey Pivovarov

Peterburgda demokratik firqa ve areketler Demokratik yürüşniñ teşkiliy komitetiniñ qurulmasını ilân ettiler. Yürüş mayıs 1-de şeerde keçirilecektir, dep haber ete Radio Svoboda mühbiri.

Mayıs 1-de Peterburgda Demokratik yürüş keçirilmesiniñ teşebbüsçileri «Yabloko» firqası, RPR-Parnas firqası, «Partiya Progressa», «Demokratiçeskiy vıbor» firqası, «Partiya 5 Dekabrâ» ve «Vesna» areketi oldılar.

Körüşüv iştirakçisi, RPR-Parnas firqasınıñ Peterburg teşkilâtınıñ reisdeşi Andrey Pivovarovnıñ aytqanına köre, teşkiliy komitet mart 1-ge keçirilmesi belgilengen aktsiya komitetine esaslandı. O aktsiyanıñ kün tertibi Boris Nemtsovnıñ öldürüvinden soñ deñişti. Bu öldürüvni taqiq etmek RPR-PARNAS firqasınıñ yürüşteki esas talabı olacaq.

«Demokratik muhalifetniñ mayıs 1-de çıqqanı biraz hucurdır, lâkin Nevskiy caddesine çıqmaq yekâne fursatımız bu», – dep ayttı Andrey Pivovarov.

Körüşüvniñ diger iştirakçisi, «Yabloko» firqasınıñ Peterburgtaki reisi Andrey Paleviç bildirdi ki, «Yabloko» firqası içün esas mevzu Ukraina ile cenk qala, çünki iqtisadiyattaki buhran meseleleri – bu cenkniñ aqibetleridir.

Cuma künü, aprel 10-da, teşkiliy komitetniñ toplaşuvı keçirilecek. Tedbirde yürüşniñ mevzuatı ve şiarları, iştirakçilerniñ talapları ve aktsiyanıñ formatı belgilenecek. Demokratik yürüşniñ teşkilâtçı firqaları ve areketleri demokratik ve vatandaş teşkilâtlarını aktsiyağa qoşulmağa çağıralar.

XS
SM
MD
LG