Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Qırım mekteplerinde sport küreşini inkişaf ettirecekler


Qırım mekteplerinde sport küreşini inkişaf ettirecek olalar: Rusiye sport küreşi Federatsiyası prezidentiniñ birinci muavini Georgiy Brüsov dedi ki, «Küreşni – mekteplerge» kampaniyası çerçivesinde bir qaç mektepniñ sport zalını donatacaqlar, – dep haber ete TASS.

Brüsovnıñ bildirgenine köre, bu kampaniya «Küreş ve yeñ» Rusiye sport küreşi Federatsiyasınıñ çoq yıllıq programması çerçivesinde keçirile ve mekteplerde sport küreşini beden terbiyesiniñ üçünci dersi olaraq belgilemekte.

«Bir yıl evelsi bizler Tasil nazirligi ile añlaşma imzaladıq, ve Rusiyeniñ 19 regionında mekteplerde küreş inkişaf ete. Şimdi Qırım Cumhuriyetiniñ nevbeti», – dedi o.

Brüsovnıñ bildirgenine köre, er bir mektepniñ müdiri beden terbiyesiniñ üçünci dersi içün sportnıñ beş çeşiti arasından birini saylay bile. Qırımda sport küreşiniñ klubları Yalta ve Aluştada peyda olacaq.

«Qırım Cumhuriyetiniñ yolbaşçısı Sergey Aksenov keçken seneniñ mayıs ayında Qırımnıñ küreş federatsiyasını reberlik altında aldı. Bizler cumhuriyette bir qaç mektepniñ sport zalı donatılacaq, dep añlaştıq. Künniñ saat üçke qadar bu adiy mektep sport zalları olacaq, soñra – küreş klubları», – dep ayttı Brüsov.

Onıñ qayd etkenine köre, işbu programma yalıñız sport küreşini inkişaf ettirmek, idmancılarğa da iş bere.

XS
SM
MD
LG