Link açıqlığı

Saatnıñ esas haberi

Poklonskaya jurnalistlerniñ ATR telekanalında keçirilgen tintüv sebepleri aqqında aytqanlarını «mühtekirlik» dep adladı


İşğal etilgen Qırım «prokurorı» Natalya Poklonskaya
İşğal etilgen Qırım «prokurorı» Natalya Poklonskaya

Taqiqat tedbirleri ATR telekanalında «qanunğa köre» keçirildi, – dep ayttı bazarertesi künü, yanvar 26-da, işğal etilgen Qırım «prokurorı» Natalya Poklonskaya. Bu aqqında Qırım «prokuraturasınıñ» saytında bildireler.

Poklonskayanıñ aytqanına köre, tintüv taqiqatçınıñ qararı ile açılğan cinaiy iş çerçivesinde keçirildi.

«Natalya Poklonskaya cinayet ile bağlı olğan şahıslar olmasa, tintüv sebepleri aqqında tahminler mühtekir sayılğanını aytıp, bir de bir areketler yapılmasına provokatsiyağa qulaq asmamağa çağırdı. Prokuror qanunsız toplaşuv ve mitinglerni qayd etip, barışıq tedbirler keçirilmesiniñ qaidelerini bozğanlar memuriy ve cinaiy mesülietke çekilecek, dep bildirdi», – aytıla beyanatta.

Bundan ğayrı, Poklonskaya dedi ki, «prokuratura» telekanal reberligini ekstremistik faaliyet ile küreş qaideleri bozulmamaq kerekligi aqqında eki kere tenbiyelegen edi.

Malüm ki, yanvar 26-da, ATR qırımtatar telekanalına silâlı insanlar sürip kirdi. Haberlerniñ acele yayınında alıp barıcı silâlı insanlar Aqmescitte yerleşken ATR qırımtatar telekanalına bir yıl devamında olıp keçken adiselerniñ video malümatını, şu cümleden, fevral 26 künü Qırım parlamentiniñ binası yanında keçirilgen mitingniñ videosını saqlağan bilgisayar serverini tutıp almaq içün kelgenini bildirdi.

ATR qırımtatar telekanalı baş müdiriniñ informatsion siyaseti boyunca muavini Lilâ Bucurova canlı yayınğa çıqıp, halqqa muracaatta bulundı. O, silâlı insanlarğa bazarertesi künü telekanalda tintüvni keçirmege izin bergen yerli akimiyet areketlerini takbih etti.

Vaqia yüz bergen yerge Qırımtatar Milliy Meclis reisiniñ muavini Ahtem Çiygoz da keldi. O, işbu vaqianı qırımtatarlarnı qorqutmaq içün bir usul olaraq adladı.

Qırımnıñ içki siyaset, informatsiya ve alâqalar «naziri» Dmitriy Polonskiy dedi ki, ATR qırımtatar telekanalınıñ reberleri ve jurnalistleri «kendi areketlerinden mesülietni akimiyetke qaldıracaq olalar».

ATR hadimlerine tintüv sabağa qadar süre bilecegini ayttılar.

OSCE azatlıq meseleleri vekili Dunja Mijatović bazarertesi künü, yanvar 26-da, arbiylerniñ Qırımnıñ Aqmescit şeerinde yerleşken ATR yekâne qırımtatar telekanalına yapqan areketlerini takbih etti.

XS
SM
MD
LG